Ֆեյխոան շատ օգտակար է աղիքների և ստամոքսի համար: Այն օգնում է փորկապության և ավելի լուրջ խանգարումների, ինչպես օրինակ ուղիղ աղիքի քաղցկեղի դեպքում: Այն օգնում է  որովային փքվածության դեպքում:

Ֆեյխոան նվազեցնում է հիպերտոնիայի վտանգը, այս պտուղը հարուստ է կալիումով: Այս պտուղը պարունակում է մոտ 11 մգ կալիում և միայն 7 մգ նատրիում: Այն օգնում է կարգավորել արյան ճնշումը:

Ֆեյխոայի մեջ առկա վիտամին C և B6, ինչպես նաև մեծ քանակությամբ կալիումը չափազանց կարևոր են սրտի առողջության համար:

Այն բարելավում է հիշողությունը, օգտակար է  հղիներին: Այն պետք է օգտագործեն նաև յոդի պակասով տառապող մարդիկ:Ամեն օր մեկ հատ ֆեյխոա ուտելու դեպքում, դուք կամրապնդեք ձեր իմունային համակարգը: Այն հայտնի հակաօքսիդիչ է, որը մեծացնում է մարմնի կարողությունը դիմադրելու վիրուսներին:

Ֆեյխոայի պարբերաբար օգտագործումը նվազեցնում է քաղցկեղի բջիջների աճի ռիսկը` դրանով իսկ պաշտպանելով մարմինը քաղցկեղի տարբեր ձևերից:

Այն նաև օգնում է  նիհարելուն:  Այն հագեցնում է մարդու սովը և քիչ կալորիականություն ունի:

Աղբյուր՝ Life.panorama.am

loading...