Այս համեղ կորժիկները պատրաստվում են շատ արագ և ստացվում են շատ համեղ։

 

Բաղադրիչներ՝

  • ալյուր — 250-300 գրամ,
  • 1 ձու,
  •  ½ բաժակ թթվասեր,
  •  2-3 ճաշի գդալ շաքար,
  • փափկացրած կարագ — 2 ճաշի գդալ,
  • 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ (կամ ½ թեյի գդալ քացախ, որը պետք է «հանգցնել» սոդայով)։

Պատրաստումը՝

Մաղում ենք ալյուրը, ավելացնելով ձու, շաքար և թթվասեր։ Այնուհետև լցնում ենք փափկացրած կարագը, փխրեցուցիչը, խառնում ենք խմորին։

Ալյուրի վերևի մասով բացում ենք խմորը , սմ․ և կտրում բլիթների։ Տապակի վրա կարագ ենք քսում կամ դնում եփելու համար նախատեսված թուղթ, այնուհետև պատառաքաղով դնում ենք խմորը և վրան ձու քսում։

Թխում ենք  180-200*С 20-25 րոպե, որպեսզի կարմրի։ Վերջ համեղ կորժիկները պատրաստ են։

loading...