Այս համեղ կորժիկները պատրաստվում են շատ արագ և ստացվում են շատ համեղ։
Բաղադրիչներ՝
- ալյուր — 250-300 գրամ,
- 1 ձու,
- ½ բաժակ թթվասեր,
- 2-3 ճաշի գդալ շաքար,
- փափկացրած կարագ — 2 ճաշի գդալ,
- 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ (կամ ½ թեյի գդալ քացախ, որը պետք է «հանգցնել» սոդայով)։
Պատրաստումը՝
Մաղում ենք ալյուրը, ավելացնելով ձու, շաքար և թթվասեր։ Այնուհետև լցնում ենք փափկացրած կարագը, փխրեցուցիչը, խառնում ենք խմորին։
Ալյուրի վերևի մասով բացում ենք խմորը , սմ․ և կտրում բլիթների։ Տապակի վրա կարագ ենք քսում կամ դնում եփելու համար նախատեսված թուղթ, այնուհետև պատառաքաղով դնում ենք խմորը և վրան ձու քսում։
Թխում ենք 180-200*С 20-25 րոպե, որպեսզի կարմրի։ Վերջ համեղ կորժիկները պատրաստ են։
loading...