Բաղադրիչներ

  • Ալյուր – 175 գ
  • Գոլ ջուր – 125 մլ
  • Խմորիչ – 1 թ/գ
  • Աղ – 1/4 թ/գ
  • Ձիթապտղի յուղ – 1 ճ/գ

 

Պատրաստման եղանակը

1. Գոլ ջրի մեջ ավելացնել աղը և խմորիչը, ավելացնել ալյուրի 1/3 մասը, լավ խառնել և թողնել (մինչև պղպջակների առաջանալը):
2. Հետո աստիճանաբար ավելացնել մնացած ալյուրը, հունցել առաձգական խմոր:

3. Ծածկել սրբիչով և թողնել, որ խմորը բարձրանա տաք տեղում:

4. Բարակ գրտնակել և օգտագործել ցանկացած տեսակի միջուկի հետ:

Աղբյուր՝ Blognews.am

loading...