Սմբուկի ամենակարևոր օգտակար հատկությունները, որոնք նոր են բացահայտվել գիտնականների կողմից

Սմբուկը բարձրացնում է իմունիտետն ու պաշտպանում մրսածությունից, Սմբուկը բարելավում է սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը և կնխարգելում աթերոսկլերոզը,

Սմբուկի մեջ փոքր քանակությամբ նիկոտին է պարունակվում, այդ պատճառով այն օգտակար է նրանց համար, ովքեր նոր են թողնում ծխելը, առաջին օրերին նիկոտինի պահանջը կարելի է փոխհատուցել սմբուկով:

Որոշ մասնագետներ խորհուրդ են տալիս ուտելու ամեն անգամի ընթացքում 1 բաժակ սմբուկի հյութ օգտագործել, այդ դեպքում մարմինը չի կլանի սննդի ճարպերը:Սմբուկը բարերար ազդեցություն է ունենում մաշկի վրա, հարթեցնում է ոչ խոր կնճիռները, առողջ տեսք է հաղորդում մաշկին: Արդյունավետ օգնություն քաշի նվազեցման գործում

Սմբուկը նպաստում է արյունաստեղծման գործընթացին, բարձրացնում է հեմոգլոբինը, շատ օգտակար է անեմիայով տառապողների համար: Արյան ճնշման իջեցում

Վերջերս կատարված կլինիկական հետազոտությունը սմբուկի մեջ անտոցիանինի առկայությունը կապում է արյան ճնշման իջեցման հետ: Արյան մեջ շաքարի բարձր պարունակության դեմ պայքար

Այս հարցում սմբուկը կարող է գերազանցել նույնիսկ ամբողջական հատիկեղենին: Սմբուկն ամրապնդում է նյարդային համակարգը, պայքարում սթրեսների դեմ, հանգստացնում

Աղբյուր

loading...