Սա շատ համել գազարով աղցան է:Այն հարմար է և’ ամենօրյա և’ տոնական սեղանի համար:
Կորական գազարը շատ արագ է պատրաստվում,կարևորը`ճիշտ կատարել պատրաստման հերթականությունը:Այդ ժամանակ դուք կհամոզվեք,որ այս աղցանն ամենահամեղ աղցանն է:
Բաղադրատոմս
- 1 կգ. գազար
- 1 թ.գ. աղ
- դանակի ծայրով աղացած կարմիր պղպեղ
- մի պտղունց համեմ
- 0,5 բաժակ արևածաղկի ձեթ
- 4 մեծ կտոր սխտոր
- 1 ճ.գ. սոյայի սոուս
- կես լիմոն
Պատրաստման եղանակ
- Լվանալ,մաքրել գազարը, բարակ մանրացնել գազարը:
- Լցնել գազարը խորը տարայի մեջ, թողնել 3-4 ժամ:
- Հետո գազարի կենտրոնում անցք բացել,ավելացնել աղ և պղպեղ,չխառնել:
- Թավայի մեջ լցնել արևածաղկի ձեթ, եփել այնքան,մինչև փոքր-ինչ գոլորշի առաջանա:
- Լցանել տաք ձեթը գազարի մեջտեղի անցքում և խառնել:
- Փակել կափարիչով և թողնել 10 րոպե:
- Հետո բացել կափարիչը և կրկին խառնել:
- Ավելացնել մեկ պտղունց աղացած համեմ,սոյայի սոուս, թարմ քամաց լիմոնի հյութ, սխտոր և կրկին խառնել:
- Կարելի է միանգամից համտեսել,կարելի է սպասել 10-15 րոպե :
Արդյունքում կստացվի շատ համեղ աղցան,իսկ աղցանի հոտը իսկապես կգերի ձեզ:
Նյութը` հրապարակման պատրաստեց Haytimes.ru -ն
loading...