Պատրաստման եղանակը
- Բոլոր բաղադրիչները կտրտում ենք և եփում մինչև սոխը փափկի: Այնուհետև բլենդերի միջոցով ստանում միաձույլ զանգված:Լոլիկ — 3 կգ
- Խնձոր — 0.5կգ
- Սոխ — 0.25կգ
Զանգվածը լցնում ենք կաթսայի մեջ և դնում կրակին՝ եփելով մոտ 1 ժամ, մինչև կստանա ցանկալի թանձրություն:
Վերջում ավելացնում ենք 1,5 ճ/գ աղ, 1,5 բաժակ շաքարավազ և անընդհատ խառնում, որ տակը չկպչի: Ավելացնում ենք աղացած կարմիր և սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի, 50գր. խնձորի քացախ և վերցնում կրակի վրայից: Լցնում ենք ապակե տարաների մեջ և պահածոյացնում:
Կարելի է ավելացնել նաև սխտոր և տարբեր տեսակի աղացած պղպեղների խառնուրդ՝ ըստ ճաշակի:
Այս դեպքում ազատ կարող եք երևակայել, հաստատ չի խանգարի:
Բարի ախորժակ:
loading...