Բաղադրիչներ.

  • 1 կգ գազար
  • 1 ճաշի գդալ շաքարավազ
  • 2 ճաշի գդալ 9%-անոց քացախ
  • 1 թեյի գալ աղ
  • 70 գ. բուսայուղ
  • Աղացած կարմիր պղպեղ
  • 4-6 պճեղ սխտոր
  • Համեմի սերմ՝ ըստ ցանկության

 

Պատրաստման եղանակը


Ավելացնել շաքարավազը և աղը,  լցնել քացախը և լավ խառնել  ձեռքերով 3 րոպեից ոչ պակաս, որպեսզի գազարի հյութը արտազատվի:Գազարը մաքրել և անցկացնել հատուկ այս  ուտեսի համար նախատեսված քերիչով, որպեսզի ստացվեն  երկար բարակ ձողիկներ, և որքան երկար, այնքան լավ:

Թողնել 15 րոպե,  որպեսզի հյութը ներծծվի, այնուհետև ավելացնել կարմիր պղպեղը և կրկին խառնել ձեռքերով:

Բուսայուղը տաքացնել, սակայն չեռացնել, և լցնել աղցանի վրա ու լավ խառնել:

Ավելացնել ճզմած սխտորը, կրկին լավ խառնել և ծածկել կափարիչով ու թողնել 10-15 րոպե:

Այնուհետև ավելացնել  համեմի մանրացված սերմեր: Թողնել սենյակային ջերմաստիճանում  1-2 ժամ, այնուհետև դնել սառնարանը 3-4 ժամ:

Բարի ախորժակ

Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Goodinfo

loading...