Խուսափեք այս մթերքներից, եթե ուզում եք ունենալ իդեալական դեմք։
1. Աղ
Երբ մենք ուտում են չափից շատ աղ, նատրիումի ջուրը ներծծվում է ձեր բջիջներում, որն էլ նպաստում է մաշկի չորացմանը։ Բացի այն փաստից, որ կնճիռները ավելի շատ առաջանում են չոր մաշկի վրա, նաև ջրազրկված մարմինը ավելի շուտ է հոգնում, որն էլ բերում է մաշկի դեղնության։ Դրա համար ավելի լավ է վերահսկել սննդի մեջ աղի քանակը։
2. Եփած կամ տապակած միսը
Միսը, որը եփած է կամ թեթև տապակած, չի համապատասխանում ձեր մաշկին և օրգանիզմին: Սա հիմնականում վերաբերվում է կարմիր մսին։ Երբ միսը եփված է, այն պարունակում է ածխաջրածիններ, որոնք նվազեցնում են կոլագենի պարունակությունը ձեր մաշկում։ Քանի որ կոլագենը համարվում է սպիտակուց, որը հաղորդում է ձեր մաշկին առաձգականություն, ինչն էլ շատ վտանգավոր է ձեր դեմքի համար։ Դրա համար էլ հետևեք ձեր պատրաստած մսին և խուսափեք այն երկար եփելուց։
3. Ռաֆինացված շաքար
Ռաֆինացված սպիտակ շաքարը այդքան էլ օգտակար չէ ձեր առողջության համար և չունի ոչ մի օգտակար ազդեցություն ձեր մաշկի վրա։ Շաքարը միանում է կոլագենի հետ, այդպիսով նվազագույնին հասցնելով իր ազդեցությունը, որի արդյուքնում էլ մաշկը դառնում է ավելի չոր։ Մաշկի չորանալու պատճառով էլ առաջանում են կնճիռները։ Դրա համար ավելի լավ է ընտրել ոչ ռաֆինացված շաքար, այլ բնական փոխարինողներ։
4. Ալկոհոլ
Երեկոյան մի փոքր ավել գինի և առավոտյան ձեր մաշկը դժվար թե լավ տեսք ունի։ Ալկոհոլը ձեր կնճիռներն ավելի արտահայտիչ է դարձնում։
Ընդունեք այս խորհուրդները և դուք կունենաք ավելի քիչ կնճիռներ։