Ինչու է հարկավոր ծամել մեխակի սերմերը չոր վիճակում. դա անելուց հետո կխուսափեք մի շարք խնդիրներից
Մեզ թվում է, որ մեխակի սերմերը իր խոհանոցում օգտագործում է ցանկացած տնային տնտեսուհի։ Իսկ դուք գիտե՞ք, որ այս համեմունքը Անգլիայում դասվում է դեղաբույսերի շարքում։
Այս համեմունքը պարունակում բազմաթիվ օգտակար նյութեր և վիտամիններ։
- վիտամին А,
- վիտամիններ В1, В2, В3, В4, В6, В9, РР,
- վիտամին С,
- վիտամին Е,
- վիտամին К,
- շատ հանքանյութեր՝ ֆոսֆոր, երկաթ, ցինկ, կալցիում, պղինձ, կալիում, նատրիում և այլն։
- օմեգա,
- ցելյուլոզա(սննդային թելիկներ)։
Մեխակը պարունակում է հակաբակտերիալ, հակասնկային, սպազմոլիտիկ նյութեր։ Դրանից բացի, մեխակը օգտագործում են որպես ցավազրկող և վերքերը բուժող միջոց։
Ամեն օր ծամելով մեխակի սերմերը դուք կստանաք հետևյալ առավելությունները։
1․ Այն կօգնի լնդերի բորբոքման, բերանի տհաճ հոտի, ատամների և բերանի խոռոչի այլ հիվանդությունների դեպքում։
2․ Այն կօգնի կարգավորել մարսողությունը։
3․ Օգտակար է հիպերտոնիայի, անգինայի և մրսածության դեպքում։
4․ Օգնում է արթրիտի դեպքում։
Եղեք առողջ։
Զգուշացում. Ժողովրդական միջոցներ կիրառելուց առաջ խորհրդակցեք մասնագետի հետ, այլապես կարող եք վնասել ձեր առողջությունը: