Բաղադրությունը
Խմորի համար
- 4 հատ ձու
- 1,5 բաժակ շաքարավազ
- 100 գ կարագ
- 3 ճ/գ մեղր
- 4 ճ/գ կաթ
- 4 բաժակ ալյուր։
Կրեմ
- 2 բաժակ կաթ
- 1,5 բաժակ շաքարավազ
- 4 ճ/գ ալյուր
- 250 գ կարագ
- վանիլին։
- Գլազուր
- 3 ճ/գ կակաո
- 3 ճ/գ թթվասեր
- կես բաժակ շաքարավազ
- 30 գ կարագ։
Պատրաստման եղանակները
Ձուն, շաքարավազը, մեղրը, կաթը և կարագը միասին լավ խառնել և դնել ջրային գոլորշու վրա։ Անընդհատ խառնել, մինչև որ շաքարավազը հալվի։ Այնուհետև գոլորշու վրայից վերցնել և ավելացնել 4 բաժակ մաղած ալյուրը։ Խմորը հունցել և բաժանել 4 մասի։ Յուրաքանչյուրը գրտնակով բացել և թխել 180°C տաքացված ջեռոցում, տապակի հակառակ կողմով։
Կրեմ — Շաքարավազը, ալյուրը և կաթը միասին խառնել և եփել մարմանդ կրակով մինչև թանձրանալը։ Եփուկը հովացնել և քիչ-քիչ ավելացնել հարած կարագը, վանիլինը։
Կրեմով պատել բոլոր շերտերը, իսկ 4-րդ շերտի վրա գլազուր քսել։
Գլազուր — Թթվասերը, շաքարավազը, կակաոն լավ խառնել, ապա դնել մարմանդ կրակին։ 2 րոպե անընդհատ խառնելուց հետո վերցնել կրակից և վրան ավելացնել կարագը։
Նյութի աղբյուր` xohanoc.am
loading...