Բլիթները պատրաստվում են շատ արագ և հեշտ, ստացվում են ոսկեգույն կամրաթուշիկ բլիթներ

Բաղադրիչներ

1 բաժակ ալյուր

2 ձու

4 ճաշի գդալ թթվասեր

3-4 ճաշի գդալ շաքարավազ

1 թ. գդալ սոդա

1,2 թ. գդալ քացախ

Խորը տարայի մեջ հարել ձվերը շաքարավազի հետ, աղով, թթվասերով: Սոդան մարել քացախով և ավելացնել  զանգվածին: Աստիճանաբար փոքր բաժիններով ավելացնել ալյուրը և լավ խառնել: Ստացվում է փափուկ, նուրբ խմոր:  Խմորը բացել 8-10 սմ հաստությամբ  և կտրատել կամ ձևավոր կաղապարների կամ  բաժակների օգնությամբ, կամ ուղղակի քառակուսիներ և եռանկյուններ կտրատել:

Խորը կաթսայի մեջ տաքացնել բուսայուղը և  կտրատված խմորները տապակել երկու կողմից: Դնել անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելցուկ բուսայուղը ներծծվի: Շարել մատուցվող ափսեի վրա և վրան շաքարի փոշի ցանել:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց ` Goodinfo-ն

loading...