Բաղադրամասեր
- 3 կգ վարունգին ՝
- աղ – 100 գ,
- շաքարավազ – 100 գ,
- քացախ – 450-500 գ՝ 6%-անոց,
- դափնու տերև – 10 հատ,
- սև հատիկ պղպեղ – 50 հատիկ,
- կարմիր պղպեղ – 5 հատ,
- բուրավետ պղպեղ – 50 հատիկ,
- մեխակ – 40 հատ
Պատրաստման եղանակը
Վարունգները լավ լվանալ և թողնել սառը ջրի մեջ 6-8 ժամ: Երկու կողմից էլ պոչիկները հեռացնել, հոսող ջրով լվանալ:
Եռացած ջուր լցնել, մինչև վարունգները ծածկվեն, կափարիչը փակել, թողնել մնա:Վարունգները դասավորել բանկայի մեջ, ավելացնել համեմունքները:
Ի դեպ, ցանկալի է, որ պղպեղի հատիկները ևս լվացվեն, իսկ պղպեղը, լվանալուց բացի, կտրել օղակ-օղակ:
Ջուրը թափել:
Պատրաստել մարինադը. 1,5 լիտր ջուրը, քացախը, աղը, շաքարավազը խառնել:
Եռացնել, լցնել վարունգների վրա: Կափարիչներով ծածկել և ստերիլիզացնել բանկաները եռացող ջրի մեջ 15-20 րոպե:
Որպեսզի վարունգները չփափկեն, անհրաժեշտ է փակելուց հետո սառեցնել բանկաները
Նյութի աղբյուր՝ xohanoc.am
loading...