Այս հեշտ,համեղ,նուրբ բիսկվիթային տորթը շատ կուրախացնի ձեր հարազատներին և դուր կգա հյուրերին:
Բիսկվիթի բաղադրատոմս
- 120 գ. ալյուր
- 4 ձու
- 120 գ. շաքար
- 1/4 թ.գ. վանիլին
- 1 թ.գ. փխրեցուցիչ
- մի պտղունց աղ
- կակաոյի փոշի/վրան լցնելու համար
Կրեմի բաղադրատոմս
- 100-200 գ. շաքար
- 200 գ. կաթնաշոռ 9-15 % յուղայնությամբ
- 250 մլ. սերուցք 33 % յուղայնությամբ
- 1/4 թ.գ. վանիլին
Պատրաստման եղանակ
Հարել ձվերը ավելացնելով 120 գ. շաքարը: Առանձին տարայի մեջ խառնել ալյուրը,փխրեցուցիչը,աղը, վանիլինը:
Կամաց-կամաց լցնել այս խառնուրդը ձվով խառնուրդի մեջ,խառնել մինչև դառնա համասեռ:
Թավայի վրա դնել թուղթ և վրան քսել կարագ,լցրեք ստացված խառնուրդը և տարածեք:
Տաքացնել ջեռոցը մինչև 200 աստիճան: Դնել ջեռոցի մեջ 10 րոպե:
Կրեմը պատրաստելու համար խառնել կաթնաշորը,շաքարը,վանիլինը մինչև դառնա համասեռ:
250 մլ. սերուցքը սառեցնել,հարել,ավելացնել խառնուրդին: Խմորը ջեռոցից հանելուց հետո թողնել հովանա,հետո բաժանել 2 մասի:
Ներքևի խմորը դնել տարայի մեջ,վրան քսել 2/3 կրեմ,վրան դնել 2-րդ խմորը,վրան քսել մնացած կրեմը:
Վերջում ցրան լցնել կակաոյի փոշի և դնել սառնարան: