Բաղադրիչներ՝

կաթնաշոռ — 250 գրամ,
մարգարին— 100 գրամ,
ալյուր— 400 գրամ,
ձվի դեղնուց — 2 հատ,
շաքար— 120 գրամ,
վանիլին— 1 գրամ,
սոդա— 1/4 թեյի գդալ,
աղ— 1 պտղունց։
Պատրաստման եղանակը՝

Խառնել կաթնաշոռը մարգարինի, շաքարի, վանիլի, աղ և ձվի դեղնուցի հետ։
Հարում ենք պատառաքաղով մինչև միատարր զանգված ստանալը։
Աստիճանաբար ավելացնում ենք խառնած սոդան ալյուրի հետ և հունցում ենք փափուկ խմոր։
Ալյուրը կարող է պահանջվել ավելի շատ կապված կաթնաշոռի յուղայնությունից և դեղնուցի չափերից։

Գրտնակում ենք խմորը 2-3 մմ հաստությամբ և կտրում ենք բաժակի տրամագծի չափով շրջանակեր։
Դնում ենք 3 կամ 4 շերտեր իրար վրա և զգուշորեն պտտում պատրաստելով ռուլետներ։
Բաժանում ենք ռուլետը դանակով մեջտեղից 2 մասի։
Անում ենք 2 վարդեր և դնում տապակայի մեջ, որը պատված է խոհանոցային թղթով
Եփում ենք 180 աստիճանի տակ մոտ 20 րոպե մինչև ախորժալի կարմիր գույն ստանալը, փորձելով չվառել։
Լցնում ենք տաք վարդերի վրա շաքարի փոշի։

 
 
loading...