Այն պատրաստելը շատ հեշտ է,բավականին պարզ բաղադրություն ունի,շատ արագ է եփվում և ամենակարևորը շատ համեղ է:

Բաղադրատոմս

Խմոր

  • 2-2,5 բաժակ ալյուր
  • 3 հատ ձվի դեղնուց
  • 12 բաժակ շաքարի փոշի
  • 200 գր. կարագ կամ մարգարին

Կրեմ

  • 150 գր.  կարագ
  • 1 հատ խտացրած կաթ
  • մի քանի կաթիլ ռոմ

Պատրաստման եղանակ

  1. Խմոր-խառնում ենք ձվի դեղնուցները,շաքարի փոշին և 200 գ. կարագը:
  2. Ալյուրին ավելացնել կես տուփ փխրեցուցիչ և խառնել:Ստացվում է 3 հատ խմոր:
  3. 3 ձվի սպիտակուցները հարել ավելացնելով շաքարավազ:
  4. Բացել խմորը,վրան քսել հարած սպիտակուցները և լցնել մանր ընկույզներ:Կրկնել նույնը 3 շերտի դեպքում էլ:
  5. Դնել խմորը 180° ջեռոցի մեջ մինչր բեզեն թեթևակի կկարմրի:
  6. Հանել և թողնել հովանա
  7. Կրեմ-150 գ. կարագը և խտացրած կաթը խառնել,վերջում ավելացնել մի քանի կաթիլ ռոմ
  8. Տորթի դասավորությունը.խմոր-կրեմ-խմոր-կրեմ-խմոր:Վերևի շերտին կրեմ չքսել:

 

Բարի ախորժակ….

Նյութը հրապարակման պատրաստեց` Haytimes.ru -ն

loading...