Բաղադրիչներ ՝

  • 1 կգ հոնին՝  1,5 կգ շաքարավազ,
  • 2 բաժակ ջուր

Պատրաստման եղանակը

Մուրաբայի համար ընտրել խոշոր, հասուն, մուգ կարմիր գույնի պտուղներ և լվանալ:


Հոնի հատիկները շերեփով հանել, քաղցր հյութը նորից եփել մոտ քառորդ ժամ:Պատրաստել օշարակ: Տաք օշարակը լցնել հոնի վրա և թողնել մեկ օր, որ ներծծվի:

Նորից հոնի հատիկները լցնել մեջը և թողնել մեկ օր: Երրորդ օրը մուրաբան վերջնական ջերմային մշակման է ենթարկվում:

Եփել այն, մինչև հոնը լրիվ պատրաստ լինի: Լցնել մաքուր և չոր տարաների մեջ, փակել:

Նյութի աղբյուր՝ xohanoc.am

loading...