Բաղադրիչներ ՝
- 1 կգ հոնին՝ 1,5 կգ շաքարավազ,
- 2 բաժակ ջուր
Պատրաստման եղանակը
Մուրաբայի համար ընտրել խոշոր, հասուն, մուգ կարմիր գույնի պտուղներ և լվանալ:
Հոնի հատիկները շերեփով հանել, քաղցր հյութը նորից եփել մոտ քառորդ ժամ:Պատրաստել օշարակ: Տաք օշարակը լցնել հոնի վրա և թողնել մեկ օր, որ ներծծվի:
Նորից հոնի հատիկները լցնել մեջը և թողնել մեկ օր: Երրորդ օրը մուրաբան վերջնական ջերմային մշակման է ենթարկվում:
Եփել այն, մինչև հոնը լրիվ պատրաստ լինի: Լցնել մաքուր և չոր տարաների մեջ, փակել:
Նյութի աղբյուր՝ xohanoc.am
loading...