Բաղադրիչները
- 5 կգ կաղամբին ՝
- 250 գ գազար,
- 2 պճեղ սխտոր,
- 200 գ աղ,
- 400 գ շաքարավազ,
- 4,5 լ ջուր,
- 2 հատ պղպեղ,
- սամիթն ու մաղադանոսն՝ ըստ ցանկության
Պատրաստման եղանակը
Կաղամբը լվանալ, կաղամբակոթերը կտրել, հեռացնել ու կաղամբի գլուխը խոշոր կտրատել:
Կաղամբի վրա ծանրոց դնել ու թողնել 5 օր: 5 օր անց կաղամբն աղաջրից հանել ու մանր կտրտել:Ջուրը եռացնել ու եռացված ջրին աղ խառնել: Կաղամբը տեղավորել էմալապատ տարայի մեջ ու վրան լցնել աղաջուրը:
Աղաջուրը չթափել: Գազարը լվանալ, կլպել և խոշոր քերիչով քերել: Սխտորը կլպել ու մանրատել:
Մանրատել նաև պղպեղը: Տարայի մեջ լցնել կտրատված կաղամբը: Կաղամբի վրա շաղ տալ գազարը, սխտորը, պղպեղն ու մեկ բռաչափ մաղադանոս:
Աղաջուրը թանզիֆով քամել, եռացնել, թողնել՝ սառչի ու լցնել կաղամբի վրա:
Վրան ծանրություն դնել ու երկու օր սպասել:Երկու օր անց շաքարավազ ավելացնել ու լավ խառնել:
Թթուն պատրաստ է:
Նյութի աղբյուր՝ xohanoc.am
loading...