1.Կոկոսով թխվածքաբլիթ
Բաղադրատոմս
- 100գ. ալյուր
- 100գ. շաքար
- 200գ. կոկոսի փոշի
- 2 հատ ձու
- 1թ.գ. փխրեցուցիչ
Պատրաստման եղանակ
1.Ձվերը հարել շաքարով։
2.Ավելացնել կոկոսի փոշին։
3.Լցնել ալյուրն ու փխրեցուցիչը,լավ խառնել։
4.Խմորը դնել սառնարան 30 րոպե։
5.Թրջել ձեռքերը և խմորից փոքրիկ պեչենիներ պատրաստել։
6.Եփել 180° ջեռոցում 15 րոպե։
2.Խնձորով թխվածքաբլիթ
Բաղադրատոմս
- 120գ. շաքար
- 1 տուփ վանիլին
- 4 հատ ձու
- 200գ. մարգարին
- 500գ. ալյուր
- 1 տուփ փխրեցուցիչ
- 3 հատ խնձոր
Պատրաստման եղանակ
1. Խառնել ձուն,շաքարով և վանիլինով,ավելացնել հալեցրած մարգարին,խառնել,ավելացնել փխրեցուցիչով խառնած ալյուր,գդալով խառնել ստացվածը։
2.Մաքրել խնձորները և մանր քառակուսիներով կտրատել,ավելացնել խմորին։
3.Թղթով պատված թավայի վրա ճաշի գդալով դնել խմորը պեչենիների չափով,դնել 200° ջեռոցի մեջ 10֊15 րոպե։
3.Քունջութով թշվածքաբլիթ
Բաղադրատոմս
- 70գ. ալյուր
- 120գ. շաքար
- 1 հատ ձու
- 1 տուփ վանիլին
- 1թ.գ. թարմ քամած լիմոնի հյութ
- 160գ. քունջութի սերմեր
- 1/2թ.գ. փխրեցուցիչ
- 1/2թ.գ. աղ
Պատրաստման եղանակ
1.Խառնել ալյուրը,փխրեցուցիչը և աղը։
2.Հարել հալեցրած կարագը շաքարով։
3.Ավելացնել ձուն,վանիլինը և լիմոնի հյութը,հարել 20֊30 վայրկյան հարիչով։
4.Կամաց֊կամաց ավելացնել ալյուրը։
5.Գդալով խառնել քունջութը ստացվածին։
6.Տաքացնել ջեռոցը 180°։
7.Թավայի վրա թուղթ դնել,թեյի գդալով իրարից 3֊4 սմ հեռավորության վրա դնել պեչենիները։
8.Թխել 8֊15 րոպե։
4.Շոկոլադով թխվածքաբլիթ
Բաղադրատոմս
- 240գ. շոկոլադ(հալեցրած)
- 4ճ.գ. կարագ
- 2/3 բաժակ ալյուր
- 1/2 թ.գ. փխրեցուցիչ
- 1/2թ.գ. աղ
- 2 հատ ձու
- 3/4 բաժակ շաքար
- 1թ.գ. վանիլին
- 150գ. շոկոլադ(կտրատած)
Պատրաստման եղանակ
1.Տաքացնել ջեռոցը 180°։
2.Թավայի վրա թուղթ դնել։
3.Մանրացնել շոկոլադը։
4.Հարել շաքարը,ձուն և վանիլինը։
5.Հակեցնել 240գ. շոկոլադը կարագով՝գոլորշու վրա կամ միկրոալիքային վառարանում։
6.Ավելացնել հալեցրած շոկոլադը շաքարով խառնուրդի մեջ և դանդաղ խառնել։
7.Առանձին տարայում խառնել ալյուրը,փխրեցուցիչը և աղը։
8.Ավելացնել շոկոլադով խատնուրդին և խառնել։
9.Խմորի մեջ դնել մնացած 150գ. շոկոլադի կտորները և խառնել։
10.Կլոր դնել պեչենիները գդալի օգնությամբ թղթով պատված թավայի վրա 5֊7 սմ հեռավորության վրա։
11.Թխել 12֊15 րոպե։
5.Վարսակի ալյուրով թխվածքաբլիթ
Բաղադրատոմս
- 100գ. կարագ
- 1 բաժակ շաքար
- 2 հատ ձու
- 1 բաժակ վարսակի ալյուր
- 1 բաժակ ալյուր
- ընկույզ,չիր
Պատրաստման եղանակ
1.Կարագն ու շաքարը գդալով խառնել։
2.Ստացվածը հարել հարիչով։
3.Ավելացնել ձու և խառնել։
4.Լցնել մեկ բաժակ վարսակի ալյուրը։
5.Խառնել և ավելացնել միջուկը՝ ընկուզեղեն, չիրանաչիր,չամիչ,չիր(2 բաժակ)։
6.Լավ խառնել և ավելացնել ալյուր։
7.Ստացվածից պատրաստել գնդիկներ,թաթախել ալյուրի մեջ և դնել թղթով պատված թավայի վրա(թղթի վրա ձեթ քսել)։
8.Թխել 200° ջեռոցում 15 րոպե։
6.Կաթով թխվածքաբլիթ
Բաղադրատոմս
- 400գ. ալյուր
- 200գ. շաքար
- 100գ. կարագ
- 1 հատ ձու
- 80 մլ. կաթ
- 1/2 թ.գ. փխրեցուցիչ
Պատրաստման եղանակ
1.Հարել հալեցրած կարագն ու շաքարը։
2.Ավելացնել ձուն,կաթը,փխրեցուցիչը և խառնել։
3.Ավելացնել ալյուր և խառնել։
4.Խմորը երկար փաթաթել 7֊10 մմ հաստությամբ։
5.Դրանից կտրատել առանձկն մասեր (գաթայի նման)։
6.Թղթով պատվալ թավայի վրա դնել պեչենիները։
7.Ջեռոցը տաքացնել 180° և թխել 15 րոպե։
7.Բանանով թխվածքաբլիթ
Բաղադրատոմս
- 2 մեծ բանան
- 1 բաժակ հերկուլես
- ընկուզեղեն,չամիչ,շոկոլադ,դարչին
Պատրաստման եղանակ
1.Խառնել բանանն ու հերկուլեսը։
2.Ավելացնել ընկուզեղենը, չամիչը, շոկոլադը,դարչինը(ըստ ցանկության)։
3.Թխել 180° ջեռոցում թղթով պատված թավայի վրա 15 րոպե։
8.Թխվածքաբլիթ 《Մադլեն》
Բաղադրատոմս
- 120գ. ալյուր
- 2 հատ ձու
- 80գ. շաքար
- 90գ. կարագ
- 1ճ.գ. լիմոնի հյութ
Պատրաստման եղանակ
1.Հալեցնել կարագը,ավելացնել ձուն և շաքարը,հարել։
2.Ավելացնել ալյուրն ու լիմոնի հյութը, լավ խառնել։
3.Դնել խմորը հատուկ ֆորմաների մեջ և թխել 190֊200° ջեռոցում 12֊15 րոպե։
9.Թխվածքաբլիթ 《Սուրճի հատիկներ》
Բաղադրատոմս
- 4 ճ.գ. կաթ
- 5ճ.գ. լուծվող սուրճ
- 200գ. կարագ
- 250գ. շաքար
- 200մլ. սլիվկի
- 3ճ.գ. կակաո
- 650 գ. ալյուր
Պատրաստման եղանակ
1.Սուրճը լուծել կաթի մեջ։
2.Ավելացնել կարագ,շաքար,սլիվկի, կակաո։
3.Լավ խառնել և ավելացնել ալյուր,կրկին խառնել։
4.Խմորից պատրաստել գնդիկներ, ծայրերից ձգել՝սուրճի հատիկի տեսք տալով։
5.Դնել հատիկները թղթի վրա,թխել 180° ջեռոցում 12֊15 րոպե։
10.Թխվածքաբլիթ թեյի հետ
Բաղադրատոմս
- 2 ձվի դեղնուց
- 1 տուփ վանիլին
- 230 գ. ալյուր
- 80գ. շաքարի փոշի
- 120գ. կարագ
- 3/4 թ.գ. լիմոնի կեղև
Պատրաստման եղանակ
1.Տաքացնել ջեռոցը 175°։
2.Թավայի վրա թուղթ դնել,վրան քսել կարագ և ալյուր լցնել։
3.Լցնել ալյուրն ու շաքարը տարայի մեջ, ավելացնել հալեցրած կարագ,դեղնուց և լիմոնի կեղև։
4.Խառնել,մինչև ստացվի համասեռ մասսա։
5.Հունցել 5֊10 րոպե,երկար փաթաթել խմորը և կլոր կտրել։
6.Դնել թավայի մեջ և թխել 10 րոպե։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Haytimes.ru-ն