Բաղադրիչներ
Խմորի համար՝
- ալյուր — 400 գ
- կարագ — 250 գ
- կակաո — 100 գ
- շաքարավազ — 250 գ
Միջուկի համար՝
- կաթնաշոռ — 1 կգ
- ձու — 6 հատ
- շաքարավազ — 250 գ
- վանիլին — 1 պտղունց
- օսլա (крахмал) — 5 ճ/գ
- թթվասեր — 200 գ
Պատրաստման եղանակը
Պատրաստում ենք խմորը: Կարագն ու շաքարավազը լավ հարում ենք: Ալյուրը խառնում ենք փխրեցուցիչի հետ: Կարագային խառնուրդը լցնում ենք ալրային զանգվածի մեջ և փշրանքների ենք վերածում:
- կաթնաշոռ — 1 կգ
- ձու — 6 հատ
- շաքարավազ — 250 գ
- վանիլին — 1 պտղունց
- օսլա (крахмал) — 5 ճ/գ
- թթվասեր — 200 գ
Պատրաստման եղանակը
Պատրաստում ենք խմորը: Կարագն ու շաքարավազը լավ հարում ենք: Ալյուրը խառնում ենք փխրեցուցիչի հետ: Կարագային խառնուրդը լցնում ենք ալրային զանգվածի մեջ և փշրանքների ենք վերածում:
Պատրաստում ենք միջուկը: Ձվերը լավ հարում ենք շաքարավազի և վանիլինի հետ: Ավելացնում ենք կաթնաշոռը, թթվասերն ու օսլան և հարում ենք:
Յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ լցնում ենք խմորի մեծ մասն ու ձեռքերով տարածում ենք:
Լցնում ենք միջուկը:
Վրան լցնում ենք մնացած խմորը, տարածում և 40-45 րոպեով տեղափոխում 190-200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը:
Ահա և վերջ:
Համեղ տորթ, որը շատ դուր կգա բոլորին։
Նյութի աղբյուր ՝ http://infosarm.ru