Այս անչափ համեղ տորթը կարիք չկա թխել: Այն հիմնականում բաղկացած է կաթնաշոռից, և եթե դուք խիստ հետևում եք ձեր կառուցվածքին, այս թխվածքը կարող եք հանգիստ վայելել
Բաղադրիչներ
Շոկոլադային թխվածքաբլիթներ – 300 գ
Կաթնաշոռ - 2 տուփ
Թթվասեր - 300-400 գ
Շաքարավազ – 150 գ
Ժելատին – 20 գ
Շոկոլադ – 1 սալիկ
Պատրաստան եղանակը
Ժելատինը թրջել 50 գրամ եռացրած սառեցրած ջրում և թողնել 40 րոպե: Կաթնաշոռը տրորել, ավելացնել շաքարավազը, թթվասերը: Լավ խառնել հարիչի օգնությամբ: Կանաշոռի վրա ավելացնել ջրային գոլորշու վրա լուծված ժելատինը: Շարունակել հարել հարիչով: Ստացվում է համասեռ զանգված: Կեքսի թխման համար նախատեսված կաղապարի վրա փռել փայլաթիթեղ կամ սննդային թաղանթ և շարել թխվածքաբլիթները:
Թխվածքաբլիթների շերտի վրա լցնել կաթնաշոռաթթվասերային խառնուրդը, վրան կրկին շարել թխվածքաբլիթներ և այդ շերտը ևս պատել կրեմով, ու այդպես շարունակ, ստացվում է 4 շերտ թխվածքաբլիթ: Տորթը թողնել սառնարանում 2 ժամ կամ ողջ գիշեր: Պատրաստի տորթը տեղափոխել մատուցվող ափսեի վրա, փայլաթիթեղը հանել և լցնել հալեցրած շոկոլադ:
Բարի ախորժակ
Նյութի աղբյուր ՝ https://goodinfo-24.ru