Այս անչափ համեղ տորթը կարիք չկա թխել: Այն  հիմնականում բաղկացած է  կաթնաշոռից, և  եթե դուք խիստ հետևում եք ձեր կառուցվածքին, այս թխվածքը կարող եք հանգիստ վայելել

Բաղադրիչներ

Շոկոլադային թխվածքաբլիթներ – 300 գ

Կաթնաշոռ  - 2 տուփ

Թթվասեր -  300-400 գ

Շաքարավազ – 150 գ

Ժելատին – 20 գ

Շոկոլադ – 1 սալիկ

Պատրաստան եղանակը

Ժելատինը թրջել 50 գրամ եռացրած սառեցրած ջրում և թողնել 40 րոպե: Կաթնաշոռը տրորել,  ավելացնել շաքարավազը, թթվասերը: Լավ խառնել հարիչի օգնությամբ:  Կանաշոռի վրա  ավելացնել  ջրային գոլորշու վրա լուծված  ժելատինը:  Շարունակել հարել հարիչով:  Ստացվում է համասեռ զանգված: Կեքսի թխման համար նախատեսված  կաղապարի վրա փռել փայլաթիթեղ կամ սննդային թաղանթ և շարել թխվածքաբլիթները:

Թխվածքաբլիթների շերտի վրա լցնել կաթնաշոռաթթվասերային խառնուրդը, վրան կրկին շարել թխվածքաբլիթներ և այդ շերտը ևս պատել կրեմով,  ու այդպես շարունակ,  ստացվում է 4 շերտ թխվածքաբլիթ:  Տորթը թողնել սառնարանում 2 ժամ կամ ողջ գիշեր: Պատրաստի տորթը  տեղափոխել մատուցվող ափսեի վրա, փայլաթիթեղը հանել և  լցնել  հալեցրած շոկոլադ:

Բարի ախորժակ

Նյութի աղբյուր ՝ https://goodinfo-24.ru

loading...