Բաղադրությունը (10 հոգու համար)
- 6 կապ մաղադանոս
- 6 կապ կանաչ սոխ
- 2-3 կապ հազար
- 1 կգ բլղուր
- 0,5 կգ տոմատի մածուկ
- 0,5 ձեթ
- 2-3 հատ կիտրոն կամ լիմոնի աղ
- աղ
- կարմիր պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Բլղուրը լցնում ենք մեծ ամանի մեջ, աղ և կարմիր պղպեղ ավելացնում: Գոլ ջրով թրջում ենք բլղուրը, մինչև փափկի, ջուրը քիչ-քիչ ենք ավելացնում, թե չէ խյուս կլինի: Մինչ բլղուրը փափկում է, մաղադանոսը և սոխը շատ մանր կտրատում ենք:
Երբ բլղուրը փափկում է, ավելացնում ենք տոմատի մածուկը, լավ խառնում, հետո ավելացնում ենք կտրատված կանաչին, ձեթը, կիտրոնի հյութը կամ լիմոնի աղը՝ ջրով բացված, լավ խառնում ենք:
Շատ կարևոր նյուանս. կանաչին այնքան պետք է լինի, որ բլղուրը գրեթե չերևա:
Նյութի աղբյուր ՝ http://infosarm.ru
loading...