Պելմենիներ շատերն են պատրաստում: Բայց ոչ բոլորը գիտեն իսկական պելմենիներ պատրաստեու ձևը:
Սառեցված պելմենիները պետք չէ հալեցնել նոր եփել: Կաթսայի մեջ ջուր լցնել, հենց եռա լցնել պելմենիները, ավելացնել դափնու տերև, մի քանի հատիկ հատիկավոր սև պղպեղ, քրքում, որը արգանակին ախորժալի գույն է հաղորդում: Զգուշորեն խառնել, մինչև պելմենիները ջրի երես կբարձրանան, և ավելացնել մեկ բաժակ սառը ջուր, եռալուց հետո եփել ևս 4-5 րոպե: Սառը ջուր ավելացնելու դեպքում խմորը ավելի փափուկ, եթերային է դառնում:
Տապակած պելմենիներ
Տապակը տաքացնել, լցնել քիչ քանակությամբ բուսայուղ և կարմրացնել պելմենիները երկու կողմից: Այնուհետև տապակի մեջ ջուր լցնել մոտ 0,5 սմ: Սպասել մինչև ջուրը գոլորշիանա և պելմենինեը պատրաստ են:
Պելմենիները գլորշու վրա
Այս եղանակով լավ են եփվում խոշոր պելմենիները, քանի որ ջրում եփվելիս երբեմն դրանք կիսաեփ են մնում կամ չափից շատ են եփվում: Գոլորշաեփի գավաթի մեջ լցնել ջուրը նշակետին համապատասխան, ավելացնել սև պղպեղ և դափնու տերև: Ցանցը պատել յուղով և շարել պելմենները և եփել կես ժամ:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Goodinfo-ն