530 գ ալյուր
280 գ շաքարավազ
330 գ կարագ
260 մլ գազավորված ջուր
1 լ կաթ
80 գ սպիտակաձավար
40 գ օսլա
4 ձու
2 գ վանիլին
1 ճ. գ. շաքարի փոշի
1 կիտրոնի կեղև
1 թ. գդալ աղ
Դարչին ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Կարելի է պատրաստել պատրաստի ֆիլո խմորով, կարելի է նաև խմորը տանը պատրաստել:
Խմորը պատրաստելու համար 500 գ ալյուրը, 80 գ շաքարավազը և աղը խառնել, ավելացնել գազավորված ջուրը և խմոր հունցել:
Պետք է վերցնել ուժեղ գազավորված ջուր:
Խմորը բաժանել 4 մասի: 200 գրամ փափկացրած կարագը նույնպես բաժանել 4 մասի: Խմորի առաջին մասը գրտնակով բացել և քսել կարագը, ծալել բոլոր կողմերից, որ ստացվի քառակուսի; Խմորի շերկրորդ մասը նույնպես բացել, վրան քսել կարագը և դնել մյուս քառակուսու վրա ու միասին կրկին ծալել:
Նույն կերպ վարվել մյուս երկու մասերի հետ և դնել սառնարանը 2 ժամով:
Ստացվում է 2 քառակուսի;
Մինչև խմորը կսառչի, պատրաստել կրեմը:
200 մլ կաթի մեջ լուծել օսլան, ալյուրը և լավ խառնել, որպեսզի գնդիկներ չլինեն, այնուհետև ավելացնել ձուն, վանիլինը և սպտակաձավարը: Այս ամենը լավ խառնել:
Առանձին կաթսայի մեջ լցնել քիչ քանակությամբ ջուր, 200 գ, շաքարավազ, 100 գ կարագ և կիտրոնի կեղևը: Լցնել կաթի մնացած մասը և անընդհատ խառնելով հասցնել եռման, հենց կաթը եռա, ավելացնել կաթնաձվային զանգվածը և դանդաղ եփել, մինչև լավ պնդանա:
Խմորը դուրս բերել սառնարանից: Գրտնակով բացել:
Ջեռոցի տապակի վրա յուղաթուղթ փռել, վրան ալյուր շաղ տալ և դնել գրտնակած խմոըը: Խմորի եզրերը մի փոքր բարձրացնել: Վրան լցնել կրեմը: Խմորի երկրորդ մասը գրտնակել և փռել կրեմի վրա, երկու խմորների եզրերը միացնել: Վերին շերտը դանակով մասերի բաժանել, սակայն չկտրելով ներքևի շերտը: Վրան քսել կարագի մնացած մասը, նախապես այն հալեցնելով:
Թխել 35-40 րոպե 180 աստիճանի տակ:
Պատրաստի կարկանդակի վրա շաքարաի փոշի և դարչին ցանել:
Բարի խորժակ
Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Goodinfo-ն