Բաղադրիչներ
3 ձվի դեղնուց
1 ձու
200 գ շաքարի փոշի
200 գ կարագ
400 գ ալյուր
1 տուփ փխրեցուցիչ
1 կիտրոնի կեղև
Վանիլին
Միջուկի համար
200-250 գ ցանկացած մուրաբա կամ ջեմ
3 ձվի սպիտակուց
150 գ շաքարի փոշի
100 գ աղացած ընկույզ
1 ճաշի գդալ կակաո
Պատրաստման եղանակը
Նախապես փափկացրած կարագը խառնել շաքարի փոշու հետ, ավելացնել վանիլինը, կիտրոնի կեղևը, դեղնուցներ և ձուն: Լավ խառնել, որպեսզի ստացվի համասեռ զանգված: Ավելացնել ալյուրը փխրեցուցիչի հետ միասին և խառնել, ստացվում է ձեռքերին չկպչող խմոր:
Խմորից առանձնացնել 1/3 մասը և դնել սառցախցիկ: Խմորի մյուս մասը գրտնակով բացել: Տապակի վրա յուղաթուղթ փռել և վրան դնել բացված խմորը:
Միջուկը պատրաստելու համար 3 ձվի սպիտակուցին ավելացնել մի պտղունց աղ և հարել, ավելացնել շաքարին և շարունակել հարել մինչև ստացվի բեզե:
Առանձին տարայի մեջ լցնել աղացած ընկույզը, կակաոն և մուրաբան կամ ջեմը, վրան լցնել բեզեն և զգուշորեն խառնել վերևից ներքև շարժումներով: Միջուկը լցնել խմորի վրա և հավասար տարածել խմորի ողջ մակերևույթով: Խմորի մյուս մասը դուրս բերել սառցախցիկից և անցկացնելով խոշոր քերիչով տարածել միջուկի վրա:
Եփել 160 աստիճանի տակ 30 րոպե: Սառեցնել և բաժանել մասերի ու մատուցել:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Goodinfo-ն