Անկրկնելի համ։ Այս յուղն արժե փորձել։ 

Ինչպես գիտեք, կարագը ստեղծվում է պաստերացված կաթից ու շատ քիչ է պարունակում օգտակար նյութեր։ Իսկ մյուս կողմից, ինքնուրույն պատրաստված կարագը շատ օգտակար է, քանի որ շատ վիտամիններ ու հանքանյութեր է պարունակում, որոնք կան հում կաթի մեջ։

Կարագը պարունակում է վիտամին A, որը առաջնային նշանակություն ունի, երբ խոսքը գնում է մեր աչքերի, հյուսվածքների, ատամների ու մաշկի մասին։ Կարագը նաև կարող է պաշտպանել քաղցկեղից այն բանի շնորհիվ, որ պարունակում է ճարպաթթուներ։

Իսկական կարագի լավագույն առավելությունները.

  • -Այն պարունակում է լեցիտին, որը կարեւոր է խոլեստերինի նյութափոխանակության համար
  • -Ինչպես նշվեց վերևում վիտամին A շատ օգտակար է երիկամների ու վահանձև գեղձի համար
  • -Այն պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք թույլ չեն տալիս ազատ ռադիկալների վնասվեն
  • -Կարագը պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք թույլ են տալիս կանխել զարկերակների թուլացումը
  • -Վիտամին K և E-ի հրաշալի աղբյուր է
  • -Պարունակում է արագ էներգիա
  • -Պարունակում է AA, թթու, որը կարևոր դեր ունի ուղեղի ֆունկցիայի վրա
  • -Կանխում է ստամոքսաաղիքային ինֆեկցիաները
  • -Կանխում է ատամների ընկնելը
  • Աղբյուր՝ Blognews.am
loading...