Հավով ջեռեփուկները միշտ էլ պահանջված են ու ցանկալի, քանի որ շատ համեղ են ու պատրատվում են արագ: Այս ուտեստի համն ու բույրը աննկարագրելի են:
Բաղադրիչներ
360 գ ալյուր
200 մլ կաթ
2 ճաշի գդդալ բուսայուղ
1 թեյի գդալ չոր խմորիչ
0,5 թեյի գդալ աղ
1թեյի գդալ շաքարավազ
2 հավի կրծքամիս
2 ճաշի գդալ կանաչի ըստ ցանկության ու ճաշակի
1 բաժակ արգանակ կամ կաթ սոուսի համար
50 գրամ կարագ
Աղ, պղպեղ, մշկընկույզ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Կաթը գոլացնել, ավելացնել խմորիչը և թողնել 10-15 րոպե տաք տեղում, այնուհետև ավելացնել բուսայուղը, շաքարավազը և աղը: Լավ խառնել և աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը, պինդ խմոր հունցել:
Մինչև խմորը հասունանա, պատրաստել միջուկը:
Հավի կրծքամիսը եփել թեթևակի աղ գցված ջրում, սառեցնել և կտրատել ոչ մեծ կտորներով:
Սուոսը պարաստելու համար թավայի մեջ հալեցնել կարագը, ավելացնել 1 ճաշի գդալ ալյուր և լավ խառնել փայտե գդալով: Աստիճանաբար ավելացնել արգանակը կամ կաթը, անընդհատ խառնելով: Ավելացնել աղ, պղպեղ, մշկընկույզ ըստ ճաշակի:
Կանաչին մանրացնել , ավելացել հավի կրծքամսին և ավելացնել սոուսը, լավ խառնել:
Խմորը բաժանել երկու մասի՝ մեծ և փոքր: Մեծ մասը գրտնակել և տեղադրել ջեռոցի տապակի վրա եզրերը բարձրացնելով: Լցնել միջուկը, թեթևակի սեղմելով: Խմորի երկրորդ մասը գրտնակել և դնել միջուկի վրա, եզրերը իրար միացնել, կենտրոնում թեթևակի անցք անել:
Բարի ախորժակ
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Goodinfo-ն