Մեզանից շատերը  սխալմամբ կարծում են, որ  նախքան ճաշկերույթ սկսելը պետք է բարի ախորժակ մաղթել, սակայն դա մոլորություն է:

Ֆրանսիացիները երբեք մինչ ուտելու գործընթացը սկսելը չեն ասում բարի ախորժակ: Երբ որևէ մեկին կամ հյուրերին բարի ախորժակ եք մաղթում,  դա նշանակում է, որ նրանց մաղթում եք լավ մարսողություն: Դրա փոխարեն կարելի է ասել, «Խնդրեմ, վայելեք ուտեստը» և հույս հայտնել, որ այն դուր կգա:

Նստած վիճակում ձեռք մի սեղմեք

Երբեք նստած վիճակում ձեռք մի սեղմեք:
Եթե ինչ-որ մեկը մոտեցել է  ծանոթանալու, ապա պարտադիր պետք է ոտքի կանգնել, անկախ սեռից:

Հարկ չկա մի քանի անգամ համբուրել այտը

ԱՄՆ-ում ընդունված է  այտը համբուրել մեկ անգամ: Եվրոպայում է երկու կամ երեք: Կա նաև երեք անգամ այտը համբուրելու սովորույթ:  Կարելի է մեկ անգամ համբուրել՝ այտը այտին հպելով:

Ճիշտ նստեցրեք հյուրերին

Պատվավոր հյուրը միշտ նստում է տանտիրոջ կամ տանտիրուհու աջ կողմում:

Ճիշտ բռնեք  գավաթը

Անկախ այն բանից ջուր է լցված թե գինի, գավաթը պետք է բռնել ոտիկից:

Չի կարելի է մինչև վերջին գդալն ուտել ապուրը, որքան էլ, որ այն համեղ լինի:

Ճիշտ դրեք անձեռոցիկը

Ճաշն ավարտելուց հետո անձեռոցիկը պետք է ծալված վիճակում դնել ափսեի ձախ կողմում: Մատուցողի համար դա նշանակում է, որ դուք ավարտել եք:

Զարդերը, բացառությամբ ամուսնական մատանու և կրոնական զարդերի,  պետք է կրել երեկոյան ժամերին: Ցերեկային ժամերին դա դիտվում է որպես անտեղի շքեղություն:

Ներողություն մի խնդրեք, եթե դրա հարկը չկա

Եթե ցանկանում եք դուրս գալ սենյակից, ապա պարզապես ասացեք. «Ներեցեք խնդրում եմ», մի ասացեք «հազար անգամ ներողություն», այդ արտահայտությունը  տեղին է, երբ հնչում է սպասարկող անձնակազմի շուրթերից, այլ ոչ թե տանտիրոջ կամ հարգելի հյուրի կողմից:

loading...