Կեֆիրը կաթնաթթվային մթերք է, որի օգտակարությունը վաղուց է հայտնի: Մասնագետերը կարծում են, որ պետք է ամեն օր կեֆիր  օգտագործել և ահա թե ինչու:

Կեֆիրը հեշտ է յուրացվում:

Կեֆիրը վերականգնում է աղիների միկրոֆլորան, կարգավորում է մարսողական համակարգի աշխատանքը,   հատկապես օգտակար է դիսբակտերիոզի դեպքում:

Կեֆիրը պարունակում է բիֆիոբակտերիաներ, որոնք  կանխում են  ախտածին միկրորգանիզմների զարգացումը:

Կեֆիրը կանխում է օստեոպարոզի զարգացումը:

Այս ըմպելիքը  կանխում է փորկապությունը և կոլիտների առաջացումը:

Կեֆիրը նվազեցնում է հաստ աղիքի և ուղիղ աղիքի ուռոցքների զարգացան ռիսկը:

Կեֆիրը  պարունակում է սպիտակուց և կալցիում, որոնք ամրացնում են ոսկորները և նպաստում են երեխայի աճին:

Նվազեցնում է ալերգիկ ռեակցիները:

Կեֆիրն իր օգտակարությամբ գերազանցում է կաթին:

Կեֆիրը նվազեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Goodinfo-ն

loading...