Կեֆիրը կաթնաթթվային մթերք է, որի օգտակարությունը վաղուց է հայտնի: Մասնագետերը կարծում են, որ պետք է ամեն օր կեֆիր օգտագործել և ահա թե ինչու:
Կեֆիրը հեշտ է յուրացվում:
Կեֆիրը վերականգնում է աղիների միկրոֆլորան, կարգավորում է մարսողական համակարգի աշխատանքը, հատկապես օգտակար է դիսբակտերիոզի դեպքում:
Կեֆիրը պարունակում է բիֆիոբակտերիաներ, որոնք կանխում են ախտածին միկրորգանիզմների զարգացումը:
Կեֆիրը կանխում է օստեոպարոզի զարգացումը:
Այս ըմպելիքը կանխում է փորկապությունը և կոլիտների առաջացումը:
Կեֆիրը նվազեցնում է հաստ աղիքի և ուղիղ աղիքի ուռոցքների զարգացան ռիսկը:
Կեֆիրը պարունակում է սպիտակուց և կալցիում, որոնք ամրացնում են ոսկորները և նպաստում են երեխայի աճին:
Նվազեցնում է ալերգիկ ռեակցիները:
Կեֆիրն իր օգտակարությամբ գերազանցում է կաթին:
Կեֆիրը նվազեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Goodinfo-ն