2006 թվականին Coca-Cola արտադրող ընկերության դեմ դատավարություն էր գնում և այդ ընկերությունը ստիպված եղավ բացահայտել իր գաղտնիքը, թե իրականում ինչից են ստանում ըմպելիքը; Պարզվեց, որ այդ ըմպելիքը ստանում են Կոշինել - Cochineal միջատից, ավելի ստույգ այդ միջատի հյութից՝ կոշինել-կարմին, որն ընդհանրապես լիցենզավորված չէ և այդ իսկ պատճառով շատ երկրներում այն չի արտադրվում: Այդտեղից էլ նրա անունը:
Այդ միջատի էգերից և ձվերից էլ ստացվում է ըմպելիքի գույնը: Բացի այդ այդ ըմպելիքի համար հումք են ծառայում նաև մկները և ահա թե ինչպես: Ըմպելիքը պատրաստելու համար օգտագործվում են որոշ արմատներ, որոնցով սնվում են նաև շատ միջատներ և մկներ: Այդ արմատները հավաքում են էքսկավատորի օգնությամբ և ծավալը հասնում է տոննաների, և բնականաբար մկներին առանձնացնելու հնարավորություն չկա ու այդ արմատները պրեսսի են ենթարկվում այն ամենի հետ, ինչ որ կա դրանց ներսում: Փաստորեն ըմպելիքը պարունակում է մկների արյունը և մարմնի որոշ մասեր: Որոշ խոշոր ընկերություններ այդ վնասակար նյութերը չեզոքացնելու համար օգտագործում են քիմիկատներ: Ի դեպ, այդ ընկերությունների աշխատակիցները երբեք չեն խմում կոկա-կոլա և թույլ չեն տալիս խմել իրենց ընտանիքի անդամներին և մտերիմներին:
Կոլան շատ մեծ վնաս է հասցնում օրգանիզմին: 1 բաժակ կոլան օրգանիզմ է ուղարկում 10 ճաշի գդալ շաքար, 20 րոպե հետո արյան մեջ կտրուկ բարձրանում է ինսուլինի քանակը, հետո լյարդը ողջ շաքարը վերածում է ճարպի, 40 րոպե անց բարձրանում է արյան ճնշումը, 45 րոպե հետո արտադրվում է դոֆամին, որը գործում է հերոինի նման, 1 ժամ հետո մեզի միջոցով օրգանիզմից դուրս է գալիս կալցիումի մեկ օրվա ողջ չափաբաժինը:
Խմել թե չխմել, դա յուրաքանչյուրի որոշումն է, սակայն կա մեկ պարզ ճշմարտություն՝ Ով տեղեկացված է, նա ապահովված է:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Goodinfo-ն