2006 թվականին Coca-Cola արտադրող ընկերության դեմ դատավարություն էր գնում և այդ ընկերությունը ստիպված եղավ բացահայտել իր գաղտնիքը, թե իրականում ինչից են ստանում ըմպելիքը;  Պարզվեց, որ  այդ ըմպելիքը ստանում են  Կոշինել  - Cochineal  միջատից, ավելի ստույգ այդ միջատի  հյութից՝ կոշինել-կարմին, որն ընդհանրապես լիցենզավորված չէ և այդ իսկ պատճառով շատ երկրներում այն չի արտադրվում:   Այդտեղից էլ նրա անունը:

 

Այդ միջատի  էգերից և ձվերից էլ ստացվում է ըմպելիքի գույնը:  Բացի այդ այդ ըմպելիքի համար հումք են ծառայում  նաև մկները և ահա թե ինչպես:  Ըմպելիքը պատրաստելու համար օգտագործվում են որոշ արմատներ, որոնցով սնվում են նաև շատ միջատներ և մկներ: Այդ արմատները հավաքում են էքսկավատորի օգնությամբ և ծավալը հասնում է տոննաների, և բնականաբար մկներին առանձնացնելու հնարավորություն չկա ու այդ արմատները  պրեսսի են ենթարկվում  այն ամենի հետ, ինչ որ կա դրանց ներսում:  Փաստորեն ըմպելիքը պարունակում է  մկների արյունը և մարմնի որոշ մասեր: Որոշ խոշոր ընկերություններ  այդ վնասակար նյութերը չեզոքացնելու համար օգտագործում են քիմիկատներ:  Ի դեպ, այդ ընկերությունների աշխատակիցները երբեք չեն խմում կոկա-կոլա և թույլ չեն տալիս  խմել իրենց ընտանիքի անդամներին և մտերիմներին:

Կոլան շատ մեծ վնաս է հասցնում օրգանիզմին:  1 բաժակ կոլան օրգանիզմ է ուղարկում 10 ճաշի գդալ շաքար,  20 րոպե հետո  արյան մեջ կտրուկ բարձրանում է ինսուլինի քանակը, հետո  լյարդը  ողջ շաքարը վերածում է ճարպի, 40 րոպե անց  բարձրանում է արյան ճնշումը, 45 րոպե հետո  արտադրվում է դոֆամին, որը գործում է հերոինի նման, 1 ժամ հետո մեզի միջոցով օրգանիզմից դուրս է գալիս  կալցիումի մեկ օրվա ողջ չափաբաժինը:

Խմել թե չխմել, դա յուրաքանչյուրի  որոշումն է, սակայն կա մեկ  պարզ ճշմարտություն՝ Ով տեղեկացված է, նա ապահովված է:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Goodinfo-ն

loading...