Գիտականորեն ապացուցվել է, որ բնական համեմուքները առողջության գրավական են: Դրանք ոչ միայն անուշ համ ու բույր են հաղորդում ուտեստներին, այլ նաև պահպանում են առողջությունը:

Օրեգանո

Օրեգանոն, որ հայտնի է նաև խնկածաղիկ կամ վայրի սուսամբար անվանումով,   հայտնի է հինավուրց ժամանակներից:  Այն պայքարում է ինֆեկցիաների դեմ: Վերջին շրջանում կատարված ուսումնասիրությունների արդյունքում պարզվել է, որ օրեգանոն հիանալի միջոց է ստաֆիլոկոկի դեմ, ինչպես նաև  հիանալի օգնում է սնկային հիվանդությունների դեպքում, օրգանիզմից հեռացնում է մակաբույծներին:

Կոճապղպեղ

Կոճապղպեղի արմատում պարունակվող  նոյւթերի շնորհիվ  այն կարող է հանել բորբոքումները, հիանալի կերպով օգնում է ծնկի օստեոարթիտի դեպքում, ընդ որում, վնասակար ազդեցություն չունի ստամոքսի վրա: Կոճապղպեղը ունի նաև արյունը ջրիկացնող հատկություն, ինչը հատկապես օգտակար է սրտային հիվանդություններով տառապողներին:

Դարչին

Դարչինը կարգավորում է շաքարի մակարդակը արյան մեջ: Պարզապես պետք է այս համեմունքն օգտագործել խոհանուցում տարբեր ուտեստներ, թխվածքներ պատրաստելիս:

Քրքում

Քրքումը  օրգանիզմում ճնշում է գործադրում քաղցկեղի բջիջների վրա, և կարող է ոչնչացնել չարորակ բջիջների մինչև 80 %-ը, հատկապես շագանակագեղձի,  հաստ աղիքի և թոքերի: Քրքումը նաև հանում է բորբոքային գործընթացները, հանում է այտուցները: Քրքումը օգտակար է նաև գլխուղեղի ախտահարումների դեպքում:

Առողջ եղեք

Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Goodinfo-ն

loading...