Թուրինջը շատ համեղ ու տարածված միրգ է, որն օժտված է նաև բազմաթիվ օգտակար հատկություններով: Սակայն այդ օգտակար հատկությունների մասին ոչ բոլորը գիտեն: Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում դրանցից մի քանիսը.
· Թուրինջը բարելավում է մարսողությունն ու արագացնում է նյութափախանակության գործընթացները,
· այն նվազեցնում է զարկերակային ճնշումը,
· օգնում է կարգավորել լյարդի աշխատանքը,
· թարմ թուրինջը քայքայում է աղերը,
· այս միրգը նվազեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը,
· բացի այդ, թուրինջն օժտված է հզոր հակաքաղցկեղային հատկություններով,
· ինչպես նաև նպաստում է երիտասարդության պահպանմանն ու երկարակեցությանը:
Այս միրգը խորհուրդ է տրվում օգտագործել աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների, ստամոքսի ու ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղի, ինչպես նաև զարկերակային գերճնշման դեպքում: Սակայն հարկ է հիշել, լավ յուրացնելու համար թուրինջը հարկավոր է ուտել սնվելուց առաջ:
Բացի այդ, այս միրգն ունի շատ ցածր կալորիականություն (100 գրամում պարունակվում է ընդամենը 35 կկալ), ուստի այն օգնում է նաև ազատվել ավելորդ քաշից:
Նյութի աղբյուրը՝ fithacker.ru