Շատ հաճախ նարինջ գնելուց հետո  պարզվում է, որ սխալ ընտրություն ենք կատարել,  արտաքինից գրավիչ միրգը անհամ է և հյութալի չէ: Այնուամենայնիվ, ինչպիսի՞ն պետք է լինի քաղցր ու հյութալի նարինջը, ինչպե՞ս տարբերել այն:

«Պորտը»

Նարնջի կոթունի հատվածը պետք է խորություն ունենա, պետք է հիշեցնի «պորտ»: Այդպիսի նարինջը հյութալի է և քաղցր ու նաև առանց կորիզների:

Կեղևի գույնը

Նարնջի կեղևը պետք է լինի գեղեցիկ ու հագեցած նարնջագույն: Դա վկայում է այն մասին, որ պտուղը հասուն է: Պետք է խուսափել  խամրած  երանգով կամ շագանակագույն հետքերով պտուղներից, որովհետև դա խոսում է այն մասին, որ պտուղը փչացած է: Համեղ չեն նաև դեղնավուն երանգ ունեցող կեղևով պտուղները:

Պտուղի տեքստուրան

Մինչև պտուղը չվերցնեք ձեռքը  չեք հասկանա, թե ինչ վիճակում է:  Եթե այն փափկած հատվածներ ունի, ապա դա նշանակում է, որ այն վնասված է, պետք չէ գնել այդպիսի պտուղ: Պտուղը պետք է շատ թեթևակի փափուկ լինի, բայց նաև ձիգ:  Համեղ չեն նաև շատ պինդ պտուղները:

[caption id="attachment_11509" align="alignnone" width="900"] Քաշը[/caption]

Որքան հասուն է պտուղը, այնքան  ավելի հյութալի է, և նշանակում է, ավելի ծանր է: Վերցրեք երկու միևնույն չափի նարինջ հասկանալու համար, թե որն է ավելի ծանր: Եթե ծանր է, ուրեմն քաղցր է ու  հյութալի:

Նարինջը քաղում են ոչ լրիվ հասուն վիճակում, դրանք հասունանում են տեղափոխման ընթացքում: Այդ իսկ պատճառով պետք է ուշադիր լինել  այս միրգը գնելիս, որպեսզի նրանից ստացվի առավելագույն օգուտ, քանի որ նարինջը շատ օգտակար, վիտամիններով հարուստ միրգ է: Այն փոքրիկ արև է հիշեցնում:

 

Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Goodinfo-ն

loading...