Մենք այն ենք, ինչ ուտում ենք: Մեր կյանքի որակը ուղղակիորեն կախված է  այն մթերքներից, որ մենք օգտագործում ենք:  Գաղտնիք չէ, որ մթերքները տարբերվում են իրենց սննդային արժեքով, օգտակարությամբ,  բաղադրությամբ և այլն: Այս 10 մթերքները համարվում են մոլորակի ամենաառողջ մթերքները:
Կիտրոն

Մեկ կիտրոնը պարունակում է   մեծ քանակությամբ վիտամին С, հայտնի է որպես ամենալավ հակաօքսիանտ և  բուժիչ միջոց բորբոքային պրոցեսների դեպքում: Կարգավորում է  խոլեստերինի մակարդակը արյան մեջ:

Բրոկոլի

Բրոկոլիի մեկ բույլը պարունակում է վիտամին С-ի և վիտամին К-ի օրական չափաբաժնի 100 տոկոսը: Բրոկոլին պարունակում է ավելի շատ սպիտակուց, քան տավարի միսը:  Այս բանջարեղենը հարուստ է վիտամիններով, և միկրոտարրերով, հատկապես С և К վիտամիններով:  А վիտամինի պարունակությամբ այն գերազանցում է նույնիսկ կաղամբին:

Սև շոկոլադ

[caption id="attachment_11644" align="alignnone" width="900"] Milk chocolate[/caption]

Կարտոֆիլ

Կարտֆիլը հանդիսանում է  սննդային հյուսվածքների և բարդ ածխաջրերի հիանալի աղբյուր: Կարտոֆիլում առկա է  իմունային համակարգը խթանող վիտամին А:

Սաղմոն

Սա սպիտակուցի և օմեգա-3 ճարպերի  հիանալի աղբյուր է, ոոնք կանխում են ցանկացած տեսակի հիվանդությունների առաջացումը: 100 գ սաղմոնը  կարող է կանխել տարիքային  բոլոր հիվանությունները առանց բացառության, ներառյալ Ալցհեյմերի համախտանիշը և ծերունական սկլերոզը:

Ընկույզ

Ընկույզը  իրենից ներկայացնում է չափազանց սննդարար մթերք, որը կարող է լրացնել օմեգա-3 ճարպաթթուների անբավարարությունը: Ընկույզը հիանալի կերպով կարող է փոխարինել մսին:

Ավոկադո

Այս միրգը պարունակում է մեծ քանակությամբ կալիում,  որն օգտակար է սրտի համար, այն նաև պարունակում է գլյուտատիոն, որը հզոր հակաօքսիանտ է:

Սխտոր

Սխտորը պայքարում է բակտերիաների դեմ,  իջեցնում է խոլեստերինի մակարդակը, և կարգավորում է զարկերակային ճնշումը:

Սպանախ

Սպանախը  պարունակում է լյուտեին և ցեակսանտին, որոնք երկուն էլ հզոր հակաօքսիանտ են: Պահածոյացված սպանախը ևս շատ օգտակար է, ֆերմենտացիայի շնորհիվ  նրանում ազտավում են ածխաջրային միացություններ, որոնք  շատ կարևոր են մեր մարսողության համար:

Լոբի

Լոբին հանդիսանում է բուսական ծագման սպիտակուցի հիանալի աղբյուր: Մեկ շաբաթվա ընթացքում  չորս բաժակ  լոբին 22 տոկոսով նվազեցնում է ինֆարկտի առաջացման ռիսկը: Բացի այդ, լոբին հիանալի մաքրում է  օրգանիզմը, պաշտպանում է քաղցկեղային ձևավորումներից և չարորակ ուռուցքներից:

 

Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Goodinfo-ն

loading...