Ինչպես շատ այլ մրգեր, կիտրոնի կեղևում ևս կենտրոնացված են շատ օգտակար նյութեր, որոնք օգնում են կարագավորել խոլեստերինի մակարդակը արյան մեջ, ամրացնում են իմունային համակարգը, կանխում են քաղցկեղի առաջացումը:
Նրանում պարունակվում են հակասնկային, հակաբակտերիալ, հակամանրէային նյութեր:
Սառեցված կիտրոնների կանոնավոր օգտագործումը դրական ազդեցություն է գործում օրգանիզմի վրա.
— նվազեցնում է ինսուլտի ռիսկը,
— կանխում է քաղցկեղի առաջացումը,
— ամրապնդում է իմունային համակարգը,
— բուժում է բորբոքումները,
— հակաբակտերիալ ազդեցություն է գործում,
— թեթևացնում է ասթմայի նշանները,
— պայքարում է դեպրեսիայի և տագնապայնության դեմ,
— մաքրում է երիկամները և լյարդը:
Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ կիտրոնի կեղևը արդյունավետ է քաղցկեղի տարբեր տեսակների դեմ պայքարում, ավելի արդյունավետ է քան քիմիաթերապիայի ավանդական բուժման եղանակը: Պարզապես պետք է սառեցված կիտրոնները օգտագործել օրվա ընթացքում ըստ ցանկության:
Կիտրոնները լավ լվանալ, չորացնել:
Իջեցնել քացախի մեջ և թողնել մեկ-երկու րոպե:
Կիտրոնները 12 ժամ թողնել սառցախցիկում:
Սառած կիտրոնները անցակցնել քերիչով և լցնել սառույցի համար նախատեսված կոնտեյներում և պահել սառցախցիկում:
Օգտագործեք կիտրոնի սառույցի խորանարդիկները ամեն անգամ, երբ կհիշեք դրանց, մասին, երբ կցանկանաք վայելել այս բնական բուժամիջոցը:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Goodinfo-ն