Ինչպես շատ այլ մրգեր, կիտրոնի կեղևում ևս կենտրոնացված են շատ օգտակար նյութեր, որոնք օգնում են կարագավորել խոլեստերինի մակարդակը արյան մեջ, ամրացնում են իմունային համակարգը, կանխում են քաղցկեղի առաջացումը:

Նրանում պարունակվում են  հակասնկային, հակաբակտերիալ, հակամանրէային նյութեր:

Սառեցված կիտրոնների կանոնավոր օգտագործումը դրական ազդեցություն է գործում օրգանիզմի վրա.

— նվազեցնում է ինսուլտի ռիսկը,

— կանխում է  քաղցկեղի առաջացումը,

— ամրապնդում է իմունային համակարգը,

— բուժում է բորբոքումները,

— հակաբակտերիալ ազդեցություն է գործում,

— թեթևացնում է ասթմայի նշանները,

— պայքարում է դեպրեսիայի և տագնապայնության դեմ,

—  մաքրում է երիկամները և լյարդը:

Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ  կիտրոնի կեղևը  արդյունավետ է քաղցկեղի տարբեր տեսակների դեմ պայքարում, ավելի արդյունավետ է քան  քիմիաթերապիայի ավանդական բուժման եղանակը:  Պարզապես պետք է սառեցված կիտրոնները օգտագործել օրվա ընթացքում  ըստ ցանկության:

Կիտրոնները լավ լվանալ, չորացնել:

Իջեցնել քացախի մեջ և թողնել մեկ-երկու րոպե:

Կիտրոնները  12 ժամ թողնել սառցախցիկում:

Սառած կիտրոնները անցակցնել քերիչով  և  լցնել սառույցի  համար նախատեսված կոնտեյներում և պահել սառցախցիկում:

Օգտագործեք կիտրոնի սառույցի խորանարդիկները ամեն անգամ, երբ  կհիշեք դրանց, մասին, երբ կցանկանաք վայելել այս բնական բուժամիջոցը:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Goodinfo

loading...