Բաղադրիչներ
Խմորի համար՝
- կարագ — 200 գ
- ձու — 1 հատ
- շաքարավազ — 80 գ
- ալյուր — 500 գ
- խմորիչ (չոր) — 3 գ
- փխրեցուցիչ — 1 թ/գ
Միջուկի համար՝
- ջեմ դեղձի — 400 գ
- ընկույզ — 200 գ
- շաքարավազ — 2 ճ/գ
Գլազուրի համար՝
- շոկոլադ սև — 200 գ
- սերուցք՝ 30-35% յուղայնությամբ — 100 մլ
Պատրաստման եղանակը
Ալյուրը, փխրեցուցիչը, խմորիչն ու շաքարավազը լցնում ենք առանձին տարայի մեջ։
Ստացված զանգվածը խառնում ու ավելացնում ենք ձուն։
Ավելացնում ենք հալեցրած կարագը:
Ստացված խմորագունդը ծածկում ենք սննդային պոլիէթիլենային թաղանթով և 30-40 րոպե թողնում ենք սառնարանում:
Պատրաստում ենք միջուկը, որի համար ընկույզը մանրացնում ենք, ավելացնում ենք շաքարավազն ու դեղձի ջեմը և խառնում ենք:
Խմորը բաժանում ենք 3 հավասար ուղղանկյունաձև մասերի: Շերտերից մեկը դնում ենք ալրապատ ձևամանի մեջ:
Լցնում ենք միջուկն ու հավասարապես տարածում ենք:
Դնում ենք երկրորդ շերտը, կրկին պատում ենք միջուկով, ապա ծածկում ենք երրորդ շերտով:
Թողնում ենք 20-30 րոպե, որ հանգստանա, ապա թխում ենք 25-30 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Շոկոլադը հալեցնում ենք սերուցքով լի կաթսայի մեջ:
Հալեցրած շոկոլադը լցնում ենք կարկանդակի վրա:
Աներևակայելի համեղ կարկանդակը պատրաստ է։
Կարկանդակի համը կընդգծվի թեյի հետ վայելելու դեպքում։
Բարի վայելում։
Նյութի աղբյուր՝ cooks.am