Բաղադրամասեր

700 գ տավարի միս, 1 հատ սոխ, 50 մլ կաթ, 50 մլ կոնյակ, 100 մլ կարմիր չոր գինի, 50 գ սերուցքային կարագ, 1 կ նուռ, Աղ, Սև աղացած պղպեղ, Կանաչեղեն  

Պատրաստման եղանակը

Վերցնել թարմ տավարի միս, լավ լվանալ։ Միսը կտրատել կլոր կտորների։ Ամենաքիչը 3 անգամ անցկացնել մսաղացով։ Միսը պետք է դառնա էլաստիկ զանգված։ ֆարշի վրա ավելացնել աղ, սև պղպեղ և շատ լավ խառնել։ Ավելացնել կոնյակը և խառնել։ Ավելացնել կաթ, կրկին խառնել։ Սոխը մանրեցնել, ավելացնել մսի վրա և լավ խառնել։ Պիալայի միջոցով մսին տալ ֆորմաներ։ Ջուրը եռացնել, ավելացնել աղ և կարմիր գինի։ Ձեռներով խախալ մսի հետ և գցել եռացող ձրի մեջ։ Եփել 25 րոպե։

Աղբյուրը ` © xohanoc.am https://xohanoc.am/post/qyufta

loading...