Բացի տապակելուց գոյություն ունեն մթերքների ջերմամշակման մի շարք եղանակներ՝ խաշել, շոգեխաշել, ջեռոցում եփել:
Xohanoc.am-ը գրում է, որ այս ամենը կարել է անել առանց բուսայուղի կամ սերուցքային կարագի:
Բայց մթերքները հեշտությամբ կարելի է տապակել նաև առանց յուղի:
Շատ արտադրողներ այսօր առաջարկում են նոր տեխնոլոգիաներով արտադրված թավաների և կաթսաների լայն տեսականի:
Կարելի է տապակել միսն առանց յուղի տեֆլոնե ծածկույթով թավայում:
Ինչպե՞ս պատրաստել առանց յուղի
Խոսենք հիանալի այլընտրանքների մասին: Անկասկած, ճարպերը մարդու օրգանիզմում շատ կարևոր դեր են խաղում: Նրանք օգնում են, որպեսզի վիտամիներնը յուրացվեն օրգանիզմի կողմից, նպաստում են հորմոնների ստեղծմանը, և ոչ միայն: Բայց այդպիսի ճարպեր կարող են հայտնվել մարդու օրգանիզմում այն դեպքում, երբ մարդն օգտագործում է ձկնեղեն, ընկուզեղեն, թռչնի և կենդանու միս: Այնպես որ պետք չէ վախենալ ճարպերի պակասից: Բոլոր մթերքները կարելի է խաշել, շոգեխաշել և եփել ջեռոցում: Շատ օգտակար է կերամիկական կաթսայով ջեռեփուկը: Այս եղանակով կարելի է պատրաստել ամեն ինչ: Շատ համեղ է ստացվում փայլաթիթեղի մեջ պատրաստած ձուկը, այն չի կորցնում բնական ճարպերը:loading...