Կարտոֆիլն ուժեղ բուժական հատկություններ ունի, և մարդիկ այն կիրառել են հարյուրավոր տարիներ:

Տարբեր հիվանդությունների բուժման համար հատկապես օգտակար է կարտոֆիլի հյութը:

Հյութ պատրաստելու համար պետք է լվանալ կարտոֆիլը, հեռացնել կեղևն ու կանաչ հատվածները և հյութաքամել:

Հյութը պետք է ըմպել թարմ պատրստած վիճակում:

Համը փոքր ինչ քաղցրացնելու համար կարելի է ավելացնել, խնձորի, գազարի հյութ կամ մեղր:


Կարտոֆիլի հյութի առողջարար հատկությունները

Գաստրիտի ժամանակ մեկ թեյի գդալ կարտոֆիլի հյութը մի քիչ ջրի հետ խառնեք և խմեք ուտելուց կես ժամ առաջ:

Ստամոքսի խոցի դեպքում 50 մլ կարտոֆիլի հյութը խմեք առավոտյան` ուտելուց առաջ, ինչպես նաև 50 մլ լանչից և ճաշից առաջ:

Արյան շաքարի դեպքում այն պետք է խմել ամեն օր:

Քաղցկեղի պարագայում կարտոֆիլի հյութը թերապիայի մի մաս է կազմում:

loading...