Կիտրոնի օգտակար հատկանիշները հայտնի են բոլորին և ամենուր: Այս ցիտրուսային միրգն օգնում է բուժել կոկորդը, մարսողության խնդիրները, ատամների խնդիրները, հարբուխը, ներքին արյունահոսությունը, ռևմատիզմը, այրվածքները, խոլերան և արյան բարձր ճնշումը, այն նաև օգտակար է մազերի և մաշկի համար: Ի հավելումն, կիտրոնն անհրաժեշտ է նաև իմունիտետն ամրացնելու, օրգանիզմն ու արյունը մաքրելու համար:

Կիտրոնը մեծ քանակությամբ վիտամիններ C, A, B1, B6, մագնեզիում, կենսաֆլավոնոիդներ, պեկտին, ֆոլաթթու, ֆոսֆոր, կալցիում և կալիում է պարունակում:

Մարդկանց մեծ մասը կիտրոնի օգտակար հատկանիշները վերագրում է մրգին, սակայն հենց կեղևն է, որը այս ամենով օժտում է կիտրոնին: Կիտրոնի կեղևը հզոր հականեխիչ և հակաբոբոքային միջոց է, որը հրաշքներ է գործում հոդացավերի դեպքում: Կիտրոնի կեղևի մեջ առկա եթերային յուղերը հանգստացնում են արյան անոթներն ու հակաբորբոքային ազդեցություն ունեն, որն էլ հանգստացնում է նյարդային ցավերն ու հոդացավերը:

Բաղադրատոմսերը, որոնք առաջարկում է healthyfoodteam.com-ը՝ և՛ պարզ են և՛ օգտակար: Ձեզ անհրաժեշտ է միայն գնալ խոհանոց:

 


Մեթոդ 1

Զգուշորեն կիտրոնի կեղևը քերեք: Տարածեք ցավացող հատվածին և զգուշորեն մերսեք: Քերած կեղևն ամրացրեք ցավող հատվածին կպչուն ժապավենի միջոցով և թողեք մնա 2 ժամ:

Մեթոդ 2

2 կիտրոնների կեղևը քերելուց հետո լցրեք ապակե տարայի մեջ: Վրան ձիթապտղի յուղ ավելացրեք: Տարան ծածկեք և թողեք խառնուրդը մնա 2 շաբաթ: Երբ ժամանակն անցնի, խառնուրդով մերսեք ցավող հատվածները: Ապա թանզիֆի (марля) միջոցով ամրացրեք կեղևն ու թողեք մնա ամբողջ գիշեր:

loading...