Լուսամուտագոգի անսովոր, էկզոտիկ բույսերը վերջին տարիներին թրենդային են դարձել:

Տանտիրուհիները խոհանոցում աճեցնում են համեմունքներ՝ նանա, ռոզմարին, ռեհան:

Ինչո՞ւ:

Որովհետև դրանք պետք կգան խոհանոցում, երկրորդ՝ դեկորատիվ բույսերը հարմարավետ են դարձնում խոհանոցը:

Փորձենք տան պայմաններում նուռ աճեցնել:

Ինչպե՞ս աճեցնել նռան ծառ

 

Մաքրեք հասած նուռը կեղևից:

Կերեք նուռը, սակայն կտերը թողեք, լվացեք, չորացրեք 1 օր, այնուհետև թրջեք 48 ժամ սենյակային ջերմաստիճանի ջրով:

Ամեն 12 ժամը մեկը ջուրը հարկավոր է փոխել:

Թաղարի մեջ լցրեք տորֆի ու ավազի խառնուրդ՝ 1 : 1 հարաբերակցությամբ:

 

 


Մի փոքր ջրեք գրունտը, կորիզները տնկեք 2 սմ խորության վրա:

Ծածկեք թաղանթով, բայց մի՛ մոռացեք ամեն օր թեկուզ 15 րոպեով այն հանել:

Երբ հողը չորանում է, խոնավեցրեք: Առաջին ծիլը պետք է հայտնվի 1 շաբաթ անց:

Սակայն լինում են դեպքեր, երբ մոռացված կորիզը աճում է կես տարուց:

Առաջին տերևները հայտնվելուց հետո բույսը ավելի խորը թաղարի մեջ տեղափոխեք:

loading...