Կոճապղպեղը դարձել է աշխարհում լայնորեն կիրառվող բանջարեղենի արմատը, որն ունի զարմանալի բուժիչ հատկություններ։
Ի սկզբանե այն կիրառվում էր որպես համեմունք, սակայն մեր օրերում այն օգտագործվում է բուժիչ նպատակներով։
Այսպես՝ պարբերաբար կամ ամեն օր կոճապղպեղ օգտագործելու դեպքում այն՝
1․ Սպանում է քաղցկեղի բջիջները
Ըստ հետազոտությունների, կոճապղպեղը արդյունավետորեն վերացնում է ձվարանների քաղցկեղի բջիջները։ Ապացուցվել է, որ կոճապղպեղն ավելի արդյունավետ է քաղցկեղի բջիջների վերացման գործում, քան քիմիաթերապիան։ Այն նաև նվազեցնում է հաստ աղիքի քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը։
2․ Օրգանիզմում նվազեցնում է բորբոքումները
Կոճապղպեղի օգտագործումն էականորեն նվազեցնում է բորբոքումները, մկանային ցավերը։ Այն նաև դրական արդյունքներ է ունենում գիրության, շաքարախտի դեմ պայքարում։
3․ Թեթևացնում է առավոտյան թուլությունն ու սրտխառնոցը
Կոճապղպեղը հատկապես խոհուրդ է տրվում հղի կանանց, ովքեր առավոտյան ունենում են սրտխառնոց, սակայն կոճապղպեղ օգտագործելուց առաջ անպայման խորհրդակցեք բժշկի հետ։
4․ Անցկացնում է հազն ու կոկորդի ցավը
Պետք է պարզապես մի քանի կտոր կոճապղպեղը եռացնել, այնուհետ ջրին ավելացնել կիտրոն և մեղր։ Այս թեյը կանցկացնի կոկորդի ցավն ու քթանցքերի փակվածությունը։
5․ Խթանում է մարսողությունը և կանխում է փքվածության առաջացումը
Կոճապղպեղը լավագույն միջոց է ստամոքսի խանգարումների համար։ Այս խնդիրը լուծելու համար պետք է եռացնել կոճապղեղի արմատները և խմել այդ ջուրը։ Համի համար կարելի է մի փոքր մեղր ավելացնել։