Շատերը սովոր են կիտրոնն օգտագործելուց առաջ կեղևազրկել՝ չգիտակցելով, թե որքան օգտակար նյութեր են ուղարկում աղբաման։ allwomen.net.ua-ն պարզաբանում է, թե ինչու է պետք այդ ցիտրուսն օգտագործել կեղևով։
Կիտրոնի կեղևը պարունակում է 5-10 անգամ ավելի շատ վիտամիններ, քան կիտրոնի հյութը։
Կիտրոնի կեղևը ոչնչացնում է օրգանիզմում տոքսիկ տարրերը։
Կիտրոնի կեղևը հիանալի միջոց է քաղցկեղային բջիջների ոչնչացման համար։ Այն 10 հազար անգամ ավելի ուժեղ է, քան քիմիաթերապիան։
Կիտրոնի հյութն ու կեղևը կարգավորում են արյան ճնշումը, արդյունավետ միջոց են բակտերիալ ինֆեկցիաների, սնկերի և ներքին մակաբույծների դեմ։ Բացի այդ, կիտրոնը հիանալի հակադեպրեսանտ է։
loading...