Շուտով կհայտնվի գարնանային առաջին բանջարեղեններից մեկը` բողկը:
Այն հաճելի համ ունի և հանդիսանում է մեր օրգանիզմի համար կարևոր նյութերի անգնահատելի աղբյուր:
Կարևոր է իմանալ, որ բողկի ցողունը հանդիսանում է նրա ամենաօգտակար մասը:
Ինչքան էլ տարօրինակ հնչի` հենց ցողունի մեջ են կենտրոնացված բողկի լավագույն հատկությունները խտացված ձևով:
Ինչու բողկը պարտադիր պետք է լինի օրաբաժնում
Բողկը հարուստ է հետևյալ նյութերով` շաքար և բջջանյութ, ֆերմենտներ, С, В1, В2 վիտամիններ, եթերային նյութեր, ինչպես նաև նատրիումի, կալիումի, կալցիումի, երկաթի և ֆոսֆորի աղեր:
Բողկը խթանում է մարսողությունը, ամրացնում իմունային համակարգը, իսկ նրա վարդագույն պիգմենտը կանխում է քաղցկեղային բջիջների առաջացումը:
loading...