Բաղադրությունը՝
Ձու-3 հատ
Շաքարի փոշի-7 գրամ
Սերուցքային կարագ (սենյակային ջերմաստիճանի)-100 գրամ
Սև շոկոլադ-100 գրամ
Կոնյակ-1 ճաշի գդալ
Պատրաստման եղանակը՝
Ձվի դեղնուցն ու սպիտակուցն առանձնացնել: Սպիտակուցը լցնել տարրայի մեջ ու լավ հարել, այնքան մինչև սպիտակ զանգվածի վերածվի, այնուհետ ավելացնել շաքարի փոշին ու շարունակել հարել:
Կաթսային մեջ ջուր լցնել դնել գազօջախին, որպեսզի եռա: Շոկոլադը դնել երկաթյա տարրայի մեջ ու թողնել գոլորշու վրա այնքան մինչև հալվի:
Կարագն ու դեղնուցը լավ հարել՝ ստանալով միասեռ զանգված: Այնուհետ ավելացնել կոնյակն ու շոկոլադը:
Ստացված զանգվածին ավելացնել սպիտակուցից ու շաքարի փոշուց ստացված զանգվածն ո շարունակել լավ խառնել: Այնուհետ լցնել պաղպաղակի տարրաների մեջ ու 2 ժամ թողնել սառցախցիկում:
Մատուցելիս զարդարել քերած ընկույզով:
Բարի ախորժակ:
Աղբյուրը՝ http://life.panorama.am/hy/news/2015/07/18/shock-manzhe/188395