Բաղադրիչներ
- գետնանուշ — 200 գր
- կարագ — 40 գր
- ալյուր — 200 գր
- կակաո — 4 ճ/գդ
- կաթ — 150 մլ
- շաքարավազ — 100 գր
- Կրեմի համար՝
- վանիլին — 1 պտղունց
- կարագ — 40 գր
- ալյուր — 2 ճ/գդ
- կոնյակ — 1 ճ/գդ
- կաթ — 200 մլ
- շաքարավազ — 2 ճ/գդ
Պատրաստման եղանակ
1․ Գետնանուշը թավայի մեջ տապակում ենք, այնուհետև մանրացնում: Ալյուրը մաղում ենք և նույնպես տապակում մինչև ոսկեգունելը: Կակաոն խառնում ենք շաքարավազի հետ, վրան լցնում կաթը և մարմանդ կրակին տաքացնում 8-10 րոպե: Այնուհետև լցնում ենք կարագը և կրկին խառնում:
2. Այս ամենից հետո լցնում ենք ալյուրն ու գետնանուշը և կրկին խառնում: Ձևամանը պատում ենք պոլիէթիլենային թաղանթով, զանգվածը լցնում մեջը, տարածում և թողնում ենք սենյակային ջերմաստիճանում:
3․ Պատրաստում ենք կրեմը: Կաթի մեջ կոնյակ ենք լցնում, իսկ շաքարավազը խառնում ալյուրի ու վանիլինի հետ: Զանգվածները միացնում ենք իրար և մարմանդ կրակին հասցնում եռման: Զանգվածը վերցնում ենք կրակից, մեջը կարագ լցնում և լավ խառնում: Կրեմը 20 րոպեով տեղափոխում ենք սառնարան: Կրեմը լցնում ենք հիմքի վրա և տարածում:
4․ Այնուհետև ռուլետանման փաթաթում ենք և մի քանի ժամով տեղափոխում սառնարան:
5․ Ցանկության դեպքում ռուլետը զարդարում ենք շաքարի փոշիով:
6․ Ահա և վերջ:
Աղբյուր՝ Cooks.am