Եթե կարմիր խաղողը ներառեք սննդակարգում, կկարողանաք ամրացնել առողջությունը։ Steptohealth.ru կայքը ներկայացրել է 5 պատճառ, թե ինչու է հարկավոր կարմիր խաղողը ներառել սննդակարգում։

Կարմիր խաղողի մաշկն ու կուտը ֆիտոալեկսին է պարունակում։

Մեծ քանակով հակաօքսիդանտներ պարունակելու շնորհիվ կարմիր խաղողն օգնում է կանխարգելել բջիջների վաղաժամ ծերացումը։
Բնական խաղողի հյութն օգնում է հոգ տանել արյունատար և սիրտ-անոթային համակարգի առողջության մասին։
Պետք է հիշել նաև, որ ֆիտոալեկսինը պայքարում է բորբոքային գործընթացների դեմ և օգնում է արյունից հեռացնել պաթոգեն միկրոօրգանիզմները։
Կարմիր խաղող օգտագործեք՝ արյան ճնշումն իջեցնելու համար։ Կարմիր խաղողը կալիում է պարունակում, որի շնորհիվ այն խորհուրդ է տրվում օգտագործել զարկերակային բարձր ճնշում ունեցող անձանց։

Օրվա ընթացքում 15-20 հատիկ կարմիր խաղող ուտելու դեպքում կարող եք նվազեցնել օրգանիզմում նատրիումի մակարդակը։
Մոռացեք փորկապության մասին։ Կարմիր խաղողը կարող է լուծել փորկապության խնդիրը։

Կարմիր խաղողն առավոտյան ուտելու արդյունքում այն դառնում է լուծողական լավագույն միջոցներից մեկը։
Օրգանական թթուների, շաքարի պարունակության շնորհիվ խաղողն աղիներն ու որովայնի մկանները պահում է տոնուսի մեջ։
Պարբերական օգտագործման դեպքում խաղողը կարող է լուծել նաև քրոնիկական փորկապության խնդիրը։
Կարմիր խաղողն ու Ալցհեյմերի հիվանդությունը։ Mount Sinai Medical School-ում անցկացված հետազոտությունների համաձայն՝ կարմիր խաղողի մեջ պարունակվող նյութերը կարող են դանդաղեցնել Ալցհեյմերի հիվանդության զարգացումը։

Կարմիր խաղողի մեջ պարունակվող հակաօքսիդանտները նպաստում են հիշողության ամրացմանը։
փորձագետները պնդում են, որ կարմիր խաղողից պատրաստվան գինին զգալիորեն լավացնում է ուղեղի աշխատանքը։
Կարող է կանխարգելել քաղցկեղի առաջացումը։ Կարմիր խաղողը պարունակում է նյութեր, որոնք դանդաղեցնում են բջիջների վնասումը։

loading...