Կաթվածից հետո օրգանիզմը վերականգնելու համար մասնագետները խորհուրդ են տալիս օգտագործել բրոկոլի կամ բրոկոլիի բաղադրությամբ պատրաստված հաբեր (բրոկոլիի բաղադրամասը սուլֆորաֆանն է)։ Բժիշկների խոսքով՝ դրա կիրառումն արդյունավետ է հատկապես նրանց համար, որոնց մոտ բարձր է ինսուլտի վտանգը։
     Ի դեպ սուլֆորաֆանը հայտնի է որպես ուռուցքների զարգացումը խոչընդոտող միջոց, որն ունի հակաքաղցկեղային հատկություն։
     Ավելի վաղ, գիտնականները հայտնել էին՝ հնարավոր է բրոկոլիի այդ մզվածքը նաև նախադիաբետի դեմ միջոց դառնա։ Ըստ նրանց՝ դեղահաբը կարող է օգնել արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակի կարգավորմանը:

Աղբյուրը՝ mamul.am

loading...