Բանջարեղենը շատ օգտակար է առողջության համար։ Marketium.ru-ն գրում է, որ լոլիկը բացառություն չէ. այն 95 տոկոսով կազմված է ջրից, պարունակում է ածխաջրեր և սննդային մանրաթելեր։ Այն պարունակում է օրգանիզմին անհրաժեշտ մի խումբ վիտամիններ և հանքանյութեր, այդ թվում՝ վիտամին C, K1, B1, կալիում։ Դրանք առողջ սննդակարգի անբաժանելի մաս են կազմում։

Սրտի առողջություն

Լոլիկն իր օգտակար հատկությունների շնորհիվ օգտագործվում է սիրտ-անոթային հիվանդությունների կանխարգելման համար։ Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ լիկոպենի և բետա-կարոտինի ցածր քանակը կապված է սրտի կաթվածի բարձր հավանականության հետ։ Լոլիկի օգտագործման արդյունքում կարող եք օրգանիզմում մեծացնել այս նյութերի մակարդակը։

Հիվանդությունների կանխարգելում

Մի խումբ մասնագետներ այն կարծիքին են, որ լոլիկի օգտագործումը թույլ է տալիս կանխել որոշ հիվանդությունների առաջացումը։

Առողջ մաշկ

Լոլիկը բարենպաստ ազդեցություն է ունենում մաշկի վրա, այն պաշտպանում արևային այրվածքներից։

Նյութափոխանակության համակարգի ճիշտ աշխատանք

Ջրի և սննդային մանրաթելերի մեծ քանակի օգնությամբ լոլիկը փորկապության կանխարգելման լավագույն միջոցներից է։

Պայքար զարկերակային գերճնշման դեմ

Կալիումով հարուստ մթերքը կարող է օգնել հիպերտոնիայի դեմ պայքարում։

loading...