10 հայտնի միջոց անսպասելի կիրառմամբ:
1. Օղին ազատում է ոտքերի հոտից
Կտոր թրջեք օղու մեջ և դրանով սրբեք ոտնաթաթերը:
Սպիրտը որպես հականեխիչ է ազդում: Այն վերացնում է հոտ առաջացնող սնկերը և բակտերիաները, չորացնում է խոնավությունը, որում դրանք բազմանում են:
2. Ատամի մածուկը՝ հրաշք-միջոց պզուկների դեմ
Ամենահարմարը սովորական մածուկն է, ոչ թե գելային:
Մի կաթիլ մածուկ քսեք ցուցամատի վրա և զգուշությամբ քսեք պզուկի վրա: Թողեք 1-2 ժամ, լվացեք սառը ջրով: Պրոցեդուրան կրկնեք ամեն օր, շուտով կտեսնեք արդյունքը:
3. Եթե ատամի մածուկը չօգնի, թուք օգտագործեք
Թուքն ունի հակաբիոտիկ և հակաբորբոքային հատկություններ, ինչը կօգնի ազատվել ուգրիներից:
Առավոտյան հենց արթնանաք քսեք պզուկների վրա: Թողեք 20 րոպե և լվացեք: Պրոցեդուրան պարբերաբար կրկնեք, և կմոռանաք ուգրիների մասին:
4. Շլացուցիչ ժպիտի համար սոդա և կիտրոնի հյութ օգտագործեք
1 թ. գ. սոդան խառնեք կիտրոնի հյութին մինչև մածուկանման զանգված ստացվի: Ատամներն անձեռոցիկով սրբեք, որ թքի հետքեր չմնան: Մածուկը 1 րոպեով քսեք ատամներին՝ էմալը թթվային ազդեցությունից պաշտպանելու համար:
Պրոցեդուրան կրկնեք շաբաթական մեկ անգամ:
5. Ասպիրինն օգնում է թեփի դեպքում ոչ վատ, քան գլխացավի
Ասպրինի երկու հաբ մանրացրեք և խառնեք 1 կափարիչ շամպունին: Քսեք մազերին, թողեք 5 րոպե: Հետո լվացեք ջրով:
Կրկնեք պարբերաբար, և թեփը կվերանա:
6. Բուսական յուղը կլուծի փշրվող եղունգների խնդիրը
Բուսական յուղ քսեք ձեռքերին քնելուց առաջ և փաթաթեք պլաստիկե թաղանթով:
7. Շոկոլադն օգնում է բոլոր դեպքերում, նույնիսկ մաշկի չորության
Մաշկը կդարձնի փափուկ և փայլուն:
50 գ. շոկոլադ մանրացրեք: Խառնեք 1 ճ. գ. ձիթապտղի յուղի: Քսեք դեմքին և թողեք 15-20 րոպե: Լվացեք ջրով:
8. Սոխի հյութը՝ լավագույն միջոցը մազաթափության դեմ
Կկանխի մազաթափությունը և կարագացնի մազերի աճը:
Սոխի հյութը ներմերսեք գլխամաշկի մեջ և թողեք 15 րոպե: Եթե հոտը շատ չի նյարդայնացնում, կարող եք ավելի երկար պահել: Մազերը լվացեք փափուկ շամպունով: Պրոցեդուրան պարբերաբար կրկնեք:
9. Այրո՞ց: Աէրացված ըմպելիքներ
Մեկ բաժակ աէրացված ըմպելիքը ցանկացած հաբից լավ է գործում:
10. Տոստոսվ օմլետը կազատի խումհարից
Նորմալ վիճակի կվերադարձնի կես ժամում:
Չմոռանաք նախաճաշի հետ 2-3 բաժակ ջուր խմել:
Աղբյուրը՝ BlogNews