Հավկիթը բավականին հասանելի մթերք է: Թվում է, թե դա մեզ շատ ծանոթ մթերք է, բայց հավկիթի բոլոր օգտակար հատկությունների մասին դուք նույնիսկ չեք էլ կասկածում:

Հավկիթի օգտակար հատկությունները

1. Հեշտ մարսվում է

Եփած ձուն շատ օգտակար է ստամոքսի համար, ինչպես նաև այն ամրացնում է իմունային համակարգը:

2. Իջեցնում է կրծքագեղձի քաղցկեղի ռիսկը

Գիտնականները պնդում են, որ շաբաթական 6 ձու օգտագործելն էականորեն իջեցնում է այդ հիվանդության առաջացման ռիսկը:

3. Օգտակար է տեսողության համար

Հավկիթը պարունակում է կարոտինոիդներ, լյուտեին և զեաքսանտին, որոնք օգնում են պահպանել տեսողությունը և աչքերի առողջությունը:

4. Ամրացնում են եղունգները և մազերը

Ամինաթթուները, երկաթը և ցինկը, որոնք պարունակվում են ձվի մեջ, օգտակար են եղունգների և մազերի համար:

5. Պահպանում է մարմնի քաշը

Հավկիթը հարուստ է սպիտակուցներով, որոնք էլ օգնում են պահպանել մարմնի քաշը:

6. Ամրացնում է ոսկորները

Կալցիումի յուրացման համար օրգանիզմին անհրաժեշտ է վիտամին D: Այս վիտամինը ֆոսֆորի և կալցիումի հետ ընդունակ է կանխարգելել ոսկորների հետ կապված տարբեր պրոբլեմներ:

7. Անհրաժեշտ է ուղեղի առողջացման համար

Ֆոլաթթուն, որը պարունակվում է ձվի դեղնուցի մեջ, պահպանում է նյարդային բջիջները և ստիպում է ուղեղին ճիշտ աշխատել:


Աղբյուրը՝ 168.am

loading...